27 / 04 / 2024

Konut ihtiyacına özel faiz gelmeli!

Konut ihtiyacına özel faiz gelmeli!

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu yaptığı açıklamada, "Konut kredisi faizleri müşteriyi olumsuz etkiliyor. Konut ihtiyacına özel faiz gelmeli." dedi.



Mesa'nın Beykoz Çubuklu'da hayata geçirdiği Mesa Orman projesinin lansmanı bugün gerçekleşti. Toplantıda konuşan Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, sektörle ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Maltepe'deki Gökada ve Bodrum projelerinin lansmanlarını yakın zamanda gerçekleştireceklerini söyleyen Boysanoğlu, konut ihtiyacının her geçen gün arttığını söyledi.

Sektördeki en önemli olayın sürdürebilirlik olduğunu söyleyen Erhan Boysanoğlu, "İnşaat sektörü lokomotif bir sektör, ciddi bir istihdam kaynağı. Sektör geçtiğimiz 10 yıl içerisinde diğer sektörlerden çok sayıda oyuncu aldı. Bu katılımlar olunca sürdürebilirlik daha da önem kazandı." dedi.

Sektöre yeni düzenlemeler gelmesi gerektiğini söyleyen Boysanoğlu, "Bizim sektörümüz krizden en çok etkilenen iş koludur. Sektörde kalıcı düzenlemeler yapılması lazım. Konut kredisi faizleri müşteriyi olumsuz etkiliyor. Buna karşın bizler elimizdeki imkanları kullanarak faizleri üstümüze almaya çabalıyoruz. Bunu da her projede yapamıyorsunuz. Eğer konut ihtiyacı varsa özel bir faiz olması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

KDV ve tapu harçlarıyla ilgili de düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Boysanoğlu, daha önce yapılan düzenlemelerin kısa süreli değil uzun süreli olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön