26 / 04 / 2024

Konut kira kontratı nasıl doldurulur?

Konut kira kontratı nasıl doldurulur?

Ev sahibinin evini kiraya verdiğini, kiracının da bu evden yararlanma karşılığında bir bedel ödeyeceğini gösteren belgeye konut kira kontratı deniyor. Peki, konut kira kontratı nasıl doldurulur?



Konut kira kontratı nasıl doldurulur?

Konut kira kontratı, ev sahibinin evini kiraya verdiğini, kiracının da bu evden yararlanma karşılığında bir bedel ödeyeceğini gösteren resmi belge niteliği taşıyor. 


Kira kontratında iki tarafın da kişisel bilgilerinin doğru ve net bir şekilde yazılması gerekiyor. İsim, soyisim, T.C. kimlik no bilgilerinin ve irtibat bilgilerinin eksik olmaması gerekiyor. 


Kira kontratında kiralama işlemine konu olan konut ve kiralama işlemi ile ilgili bilgilerin verilmesi gerekiyor. Örneğin, kiralamadan önce evin durumu, kiralama süresi, kiralama bedeli gibi.. 


Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanması gereken kira kontratında kira artış oranında yasal zorunluluk olan Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre bir fiyat artışı belirlenmesi gerekiyor. Evdeki bütün demirbaşlar kiralayan tarafından kontratta açıkça belirtilmiş olması önem teşkil ediyor. 


Konut kira kontratı örneği...

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar


Kiracı kontratı nasıl fesheder?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön