07 / 05 / 2024

Konut kredi faiz indirimi 200'e yakın sektörü canlandıracak!

Konut kredi faiz indirimi 200'e yakın sektörü canlandıracak!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, "Aylık 0,99'dan başlayan oranlarla kredi kullanma imkanı sundular. Bu indirimi çok önemsiyoruz. Çünkü sadece konut sektörünü değil, zincirleme bir şekilde 200'e yakın sektörümüzü de canlandıracaktır" dedi...



İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, İTO'nun Ağustos ayı olağan meclis toplantısında konuşma yaptı.  Avdagiç, yaptığı konuşmada, Ağustos ayının zaferler ayı olduğunu belirterek, Başkumandanlık Meydan Muharebesi'nde şehit olanları rahmetle andı, 1071 Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümünü kutladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TCMB’nin hamlesinin ardından Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank geçen hafta konut kredisi faiz oranlarında indirime gittiğini hatırlatan Avdagiç, şunları söyledi:

"Böylece ikinci el dahil tüm konutlar için aylık 0,99'dan başlayan oranlarla kredi kullanma imkanı sundular. Bu indirimi çok önemsiyoruz. Çünkü sadece konut sektörünü değil, zincirleme bir şekilde 200'e yakın sektörümüzü de canlandıracaktır. Bu konuya halkımız da olumlu tepki vermiştir. Faiz indiriminin ertesinde yapılan 13 bin konut kredisi müracaatı, toplam 2,1 milyar liralık bir hacme ulaşmıştır. Biz, üç kamu bankasıyla başlayan indirim sürecinin diğer özel bankalarımızla sürmesini diliyoruz."

Öte yandan Avdagiç, İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu'nun görevinden ayrıldığını belirterek, çalışmaları için kendisine teşekkür etti.

 

0.99 konut kredisi veren banka sayısı 5'e yükseldi!

12 banka Ağustos itibariyle konut kredisi faizlerini indirdi!


Geri Dön