29 / 03 / 2024

Konut kredi faiz oranları Mart’a nasıl başladı?

Konut kredi faiz oranları Mart’a nasıl başladı?

Şubat ayı itibariyle düşüşü hızlanan konut kredisi faiz oranlarının Mart ayının ilk haftası itibariyle düşüş ivmesi daha da hızlandı. Güncel olarak en düşük tabela konut kredisi faiz oranı yüzde 1.28 oldu...



Bankaların konut kredisi faiz oranları son yılların rekor seviyesine ulaştıktan sonra 2018’in son çeyreğinden itibaren düşeşe geçti. Konut kredisi faiz oranları son ay ay içinde yüzde 3.5’a ulaşan faiz oranları geçtiğimiz ay itibariyle yüzde 2  ortalamalarına ulaştı. Mart ayının ilk haftası itibariyle ise bu ortalama yüzde 1.80’li seviyelere düştü.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Mart’ın ilk haftasında büyük indirim haberleri arka arkaya geldi. İndirimlerin başladığı son altı aylık dönemde tek seferde en büyük konut kredisi faiz indirimini bugün itibariyle Ziraat Bankası yaptı. Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.68 seviyesinden yüzde 1.28’e düşürdü. VakıfBank da kampanyalı Bahara Özel Konut Kredisi ürünü kapsamında konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.28’e indirdi. VakıfBank ayrıca banka gayrimenkulü konut satışlarında yüzde 0.98 konut kredisi faiz oranı ile kredi kullandırıyor. Garanti Bankası da bugün itibariyle konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.65’e çekti. 

Faiz indirimleri sonrası güncel olarak en düşük tabela konut kredisi faiz oranı yüzde 1.28, en yüksek tabela konut kredisi faiz oranı yüzde 2.58 oldu. Mart’ın ilk haftasında konut kredisi faiz oranları ortalaması ise yüzde 1.88’e geriledi. 

Son haftalarda bankaların konut kredilerinde gerçekleşen büyük indirimler sonrası 100.000 TL tutarda 5 yıl vadeli konut kredisi için konut kredisi hesaplama yapıldığından en düşük aylık taksitler 2.400 TL oluyor. Toplam geri ödeme miktarı ise 143.000 TL’ ye karşılık geliyor. Söz konusu koşullarda kullanılan konut kredisi için ödenen faiz miktarı yaklaşık yedi ay sonra ilk defa kredi miktarının yarısının altında oldu. 

Güncel olarak aylık 2.000 TL konut kredisi taksitleri ödeyerek 10 sene vadede 122.250 TL tutarda konut kredisi kullanılabiliyor.  Konut kredisi konut değerinin yüzde 80’ine kadar kullanılabildiği için bu tutarda konut kredisi ile yaklaşık 153.000 TL değerinde konut alınabiliyor. 

 

Krediyle ev almayı düşünenler dikkat!

Konut kredisi faiz oranları 1.28'e indi!


Geri Dön