25 / 04 / 2024

 Konut kredi faiz oranlarındaki indirimler yeterli değil!

 Konut kredi faiz oranlarındaki indirimler yeterli değil!

Emlakçı Celalettin Kenanlar emlak piyasasına dair değerlendirmelerde bulundu. Kenanlar, “Piyasalar durgun, kredideki indirimler yeterli değil” diye konuştu… 



Emlak piyasasının yaklaşık 8 aydır durgun olmasından ve kredilerdeki indirimlerin yeterli gelmediğini ifade eden Emlakçı Celalettin Kenanlar , “Emlak piyasası bir süredir durgun. Kredilerdeki  indirimler yeterli değil. Piyasadaki durgunluk fiyatlara yansımadı, bu nedenle fiyatlar hala yüksek.  En düşük kiralık evler Meram’da bin TL’den başlayıp 2 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor. Eskiden kiracıların listesini tutarken şu anda kiralık evlerin listelerini tutuyoruz.  Bu zamanda eski bir ev 100 bin TL’ye alıcı bulabilir ama evlerin genel fiyatı  600-700 bin TL’ye kadar çıkıyor” dedi.

Seyyar emlakçılara dikkat 

Hakimiyet Gazetesi’nden Sevda Nur Gezenlerin haberine göre, seyyar emlakçıların sayısının artış gösterdiğini söyleyen Celalettin Kenanlar,  “Vatandaşlar seyyar emlakçılara dikkat etmeli. Dolandırılma ihtimalleri çok yüksek bu yüzden güvenmemek gerek. Bizler vergimizi öderken seyyar emlakçılar vergisiz ev alıp satıyor. Bunun tespit edilip önlenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

En çok konuta kredi aranıyor!


Geri Dön