19 / 03 / 2024

Konut kredilerinde faiz indirimi devam ediyor! 

Konut kredilerinde faiz indirimi devam ediyor! 

Merkez Bankası'nın son toplantısında 325 baz puan faiz indirimine gitmesiyle konut kredi faizlerinde düşüşler başladı. Özel bankalar da konut kredi faizlerinde indirime gitti...



Merkez Bankası'nın politika faizinin 2 ayda 750 baz puan indirmesi kredilere olumlu yansıdı. En son yapılan Merkez Bankası toplantısıyla 325 baz puan indirim yapıldı. Bu indirim ile konut kredi fazileri bir kez daha düşüşe geçti. 

Haberturk'te yer alan habere göre, faiz indirimi kararı sonrası ilk hamle İş Bankası'ndan geldi. Konut kredisi faiz oranlarını 120 ay vadeye kadar yüzde 1,17'ye indirdi. Daha sonra Ziraat Bankası ve Vakıfbank'da indirime gitti. 


120 AY VADEYE KADAR YÜZDE 1,17 FAİZ ORANI

Türkye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, konut alımlarının fnansmanı amacıyla kullanılacak kredlerde 120 ay vadeye kadar yüzde 1,17 faz oranı uygulayacak. Ziraat Bankası  kredi faiz oranlarını 16 Eylül’den geçerli olmak üzere indirdi. Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, 500 bin TL altındaki konut kredilerinde aylık faiz yüzde 0.99 olarak sabit kaldı.  

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dengelenme sürecinin meyvelerini vermeye devam ettiğini belirterek, "Enflasyon düşüşü ve Merkez Bankası
kararı sonrası pyasa fazler de aşağı yönlü seyrini sürdürüyor. Kredi faizlerinde bugün açıklanan indirim kararlarının tüm piyasaya yansıyacağına inanıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

VakıfBank'da konut kredilerinde üçüncü kez indrime gitti.  Bankdan yapılan açıklamaya göre, konut kredilerinde 500 bin TL'ye kadar olan kredilerde aylık faiz ornaı yüzde 0.99 olarak sabit kaldı. 500 bin TL üzeridne konut çekmek isteyenler için ise aylık fazi 1,15'e düşürüldü. Ayrıca, 16 Eylül'den itibaren kredi tahsis ücret yüzdesi 0,5 olacak ve bu yüzde 5'lik ücret üzerinden Banka Sigorta ve Muamele Vergisi alınacak. Konut kredilernde ise BSMV muafiyeti olacak. 

 

Faizler düştü, ev satışları arttı!


Geri Dön