24 / 04 / 2024

Konutta faiz indirimi devam etmeli! 

Konutta faiz indirimi devam etmeli! 

Tüfekçioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Tüfekçioğlu, 2018 yılı Haziran ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Tüfekçioğlu, "Faiz indirimi devam etmeli" dedi..



TÜİK tarafından açıklanan son konut satış rakamlarına göre Haziran ayında Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22 artışla toplam 119 bin 413 konutun satışı gerçekleşti. Bu da konut satışını desteklemek amacıyla yetkili makamlar tarafından ilk yarıda alınan önlemlerin etkili olduğunu gösteriyor.  

2018 yılının ilk altı aylık dönemine baktığımızda ilk aylarda yaşanan durgunluk faiz indirimi ve yetkili makamlar tarafından verilen teşviklerle son bulmuştu. Yılın geri kalanında konut satışlarının artarak devam etmesi için faiz indiriminin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. 

Ekonominin itici gücü olan inşaat sektörünün desteklenmeye devam edilmesi gerekiyor. Demir ve beton dahil bütün inşaat malzemelerinde ciddi fiyat artışlarının geri getirilerek yatırım yapılabilir hale gelmesi çok önemlidir. İnşaat sektörüne entegre olan üreticeler ve çalışanların istihdam edildiği bir pazarda faiz arttırımın düşürülmesi, satışların arttırılması, piyasada yaşanan nakit sıkıntısının gidirilmesi ve ekonominin canlanması için piyasayı ateşleyici etken olacaktır. 

Ayrıca KGF Kredileri firmaların kullandığı banka kredi oranları mutlak suretle düşürülmedidir.

Diğer taraftan istatistiklere baktığımız zaman yabancı yatırımcılara konut satışlarının da yüzde 7 oranında artış göstermesi hem sektörümüz hem de ülke ekonomimiz açısından oldukça sevindirici.

Yabancıya satışta, 1 milyon dolarlık konut alım şartı, 300 bin dolara inerse bu ilginin katlanarak devam edeceğine inanıyoruz. İnşaat sektörüne güvenimiz tam, yatırımlarımıza ara vermeden tüm gücümüzle devam edeceğiz.

 


Geri Dön