20 / 04 / 2024

Ev almak isteyenler satış ofislerine akın etti!

Ev almak isteyenler satış ofislerine akın etti!

Kamu bankalarının yeni destek paketine göre konut kredisi faizleri düştü ve sektör yeniden hareketlendi. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar emlak satış ofislerine akın etti.



Konut sektörünün en çok canlandığı şehirlerden biri de Antalya oldu. Yılda 32 bin göç alan bölgede yeni konut projeleri ihtiyacı karşılayamıyor. Geçen yıl ortalama metrekare fiyatı 2.511 TL olan konutların fiyatı bu yıl yüzde 20'den fazla artış göstererek 3.045 liraya ulaştı. Bu rakamlar bölgede emlak sektörürünü canlandırdı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kamu bankalarının yeni destek pakedi içerisinde bulunan düşük faizli konut kredilerini fırsata dönüştürmek isteyenler emlak satış ofislerine akın etti. Açıklanan destek paketi ile tüm projeleriyle destek verdiğini açıklayan Sur Yapı’da da yoğunluk yaşandı. Antalya'da bulunan Kepez- Santral bölgesinde 8 milyar TL yatırımla Avrupa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atan firma ilk yılı taksitsiz ve ara ödemesiz yeni bir kampanya başlattığını açıkladı. 

Yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Antalya projesi için uygulanacak ödeme planında kişi başına verilecek kredi miktarı azami 500 bin TL olacak. Yüzde 10 indirimle satışa sunulan dairelerde yüzde 10 peşinat uygulanacak ve ilk 12 ay ödemesiz olacak. Kalan yüzde 90'lık kısım ise 0.64 vade uygulanarak 180 ay sabit taksitlendiriliyor.”

 Ev almak isteyenler satış ofislerine akın etti!

MAKETTEN EVLER BEĞENİLDİ

Kampanya ile beraber uygun koşullarda konut sahibi olmak isteyenler, Sur Yapı ofisinde projenin tamamını gösteren maket üzerinden almak istedikleri evleri tercih etti. Konut almak isteyen vatandaşlara Antalya projesinde yüzde 35 peşinatın ardından 6, 12 ve 24'üncü aylarda yüzde 10 vade farksız ara ödeme ve kalan tutar için 48 ay vade farksız taksit fırsatı sağlandı. 

“KAMPANYAYI DEĞERLENDİRMEK İÇİN İYİ BİR FIRSAT”

Kampanya sonrasında 70 bin kişinin yaşayacağı mega projeden ev almak için satış ofisine gelen Kadir Uyar, “Kredi kampanyası değerlendirmek için iyi bir fırsat. Orta halli vatandaşlar olarak, bu fırsatı kullanmak uzun vadede bir konut sahibi olabilmek için buradayız" diye konuştu. 

Şencan Uyar ise, “Yeni kredi kampanyasının ardından Sur Yapı'nın Antalya Projesi'nden konut almak için geldik. Burada çalışanların ilgili ve alakalarından da çok memnun kaldık." açıklamasında bulundu. 

Gayrimenkule talep son 4 günde yüzde 515 yükseldi!

Faiz oranları düştü! Şimdi ev almanın tam zamanı!


Geri Dön