19 / 04 / 2024

Konut kredisi başvuru koşulları 2020!

Konut kredisi başvuru koşulları 2020!

Bankalarda kredi faizlerinin düşmesiyle birikimi olmayan fakat konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredilerine yöneldi. Vatandaşlar konut kredisi nasıl çekilir sorusunun cevabını arıyor.  Peki konut kredisi nasıl alınır? Başvuru koşulları neler?



Bankalarda kredi faizlerinin düşmesiyle birikimi olmayan fakat konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredilerine yöneldi. Vatandaşlar konut kredisi nasıl çekilir sorusunun cevabını arıyor. 

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Takvim'de yer alan habere göre, konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla kullanılan yöntemlerden biri oldu. Konut kredisiyle birçok vatandaş ev sahibi oluyor. Fakat bu kredi türünü kullanmak için banka tarafından sunulan koşulların karşılanması gerekiyor. 

Öncelikle konut kredisi çekilecek ev, kredi koşullarına uygun olmalı. Aksi takdirde konut kredisi başvurusu banka tarafından onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek ederler. Bu koşulla ev sahibine kredi verirler. 

Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının yüzde 80'i olarak verirler. Yani konut kredisi çekerken, asla alacağınız evin bütün fiyatı için kredi kullanamazsınız. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından belirlenir. Verilecek kredi miktarı da o değer baz alınarak hesaplanır. 

Diğer önebli bir şart ise kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iyi olması. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk olarak dikkat ettikleri nokta kredi notu olur. Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi çekme ihtimaliniz de o kadar azalır. Bu yüzden bankalara olan ödemelerin aksatmadan yapılması gerekli.

Konut kredisinde geri ödeme planı da önemlidir. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda ev bankanın malı haline gelir. Bu yüzden ödeme planının iyi oluşturulması gerekir. Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arasında olur. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir süredir ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı düzenlenebilir. Böylelikle ödemeleri aksatmaz ve evinizi riske atmazsınız.

Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisine başvuru yapabilirsiniz.

Konut kredisi faiz oranları düşüyor mu?

Mart ayında 32 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı!


Geri Dön