20 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz indiriminde son durum nedir?

Konut kredisi faiz indiriminde son durum nedir?

Konut kredisi faiz oranları düşecek mi? Bakan Albayrak'ın Enflasyonla Topyekün Mücadele açıklaması faizleri nasıl etkiledi? Konut kredisi faiz indiriminde son durum nedir?



Konut kredi faiz oranlarının düşüp düşmeyeceği herkes tarafından merak edilirken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan Enflasyonla Topyekün Mücadele açıklaması ile gözler faiz oranlarına çevrildi. 

Star'da yer alan habere göre; Bakan Berat Albayrak'ın yaptığı açıklamaya göre "Bankalar 1 Ağustos 2018 tarihinden itibaren kullandırmış oldukları kredilerin faiz oranlarına yüzde 10 indirim uygulayacak" Ancak akşama doğru yapılan açıklamanın sadece işletme kredilerini ve ticari kredileri kapsadığı ortaya çıktı. Yani genel bir indirim yapılmadı ve sadece işletme kredilerini kapsayan bir kredi indirimi yapıldı. Bu haber konut kredisi faiz oranlarının yüzde 0,98 seviyesine çekilmesi anlamına gelmiyor. Ancak yine de genel olarak kredi faiz oranlarında bir kaç puan gerileme yapacağı ihtimali ortaya çıkmış oldu.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, "Bankalar olarak nominal faiz hadlerinin daha aşağı seviyede olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi

Güncel konut kredi faiz oranları için tıklayın


Ekim sonuna kadar 0,98 faiz oranıyla ev alabileceğiniz 95 proje!


Geri Dön