29 / 03 / 2024

Konut kredisi faiz oranları 2022'de ne olacak?

Konut kredisi faiz oranları 2022'de ne olacak?

Merkez Bankası faizleri düşürse de bu durum henüz konut kredilerine tam anlamıyla yansımadı. Ocak-Kasım 2021 döneminde yapılan ipotekli konut satışları 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 55.4 azaldı ve 249 bin 270 olarak gerçekleşti.



Konut kredilerinde vatandaşın beklediği faizlerin yüzde 1 ve altı olduğuna dikkat çekilirken, bu seviyeler enflasyon konusunda ise endişeye neden oluyor. Sözcü Gazetesi'nden Taylan Büyükşahin'in haberine göre; şimdilerde en düşük faiz oranı kamu bankalarında ve bu oran yüzde 1.20 olarak belirlendi. Katılım bankalarında da faiz oranı yüzde 1.40-1.50 seviyelerinde seyrediyorken, diğer özel bankalarda yüzde 2'yi geçiyor. Tüketiciler bu oranları yüksek görüyor. Konut satışlarında vatandaşın gözünün faiz oranlarında olduğuna vurgu yapan hangikredicom CEO'su Oray Durmazoğlu, ihtiyaç kredisi kadar konut kredilerinin de önem arz ettiğini dile getirdi. 

Konut kredisi faiz oranları 2022 de ne olacak?

ESAS GÜNDEM FAİZ

Gelecek süreçte esas gündemin konut kredileri olacağına dikkat çeken Durmazoğlu, konut kredi faiz oranlarının düşmesiyle beraber ev fiyatlarının da yükseldiğine değinerek, bu durumun da enflasyonu yukarı doğru çektiğini belirtti. 

Konut kredisi faiz oranları 2022 de ne olacak?

Krediye talepte notun önemi büyüyor

Vatandaşın kredi kullanımına ilişkin talebinin artarak sürdüğünü dile getiren Oray Durmazoğlu, burada en hassas durumun kredi onayı olduğunun altını çizdi. Bankalardan yapılan kredi sorgulamanın kredi notunu olumsuz etkilediğini vurgulayan Durmazoğlu, kendilerinin de ‘Kredi Notu' ile tüketicinin kredi alma ihtimalini hesapladıklarını belirtti.

Konut kredisi faiz oranları yeni yıla nasıl başladı?

Tüketici kredilerinin 297 milyar 686 milyon lirası konut!


Geri Dön