26 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları ne durumda?

Konut kredisi faiz oranları ne durumda?

Kredi Pazarı'ndan aldığımız verilere göre konut kredileri faiz oranları güncellendi. Bankalarda düzenlenen konut kredisi faiz oranlarında bir düşüş yaşanıyor. Konut kredisi faiz oranları ne durumda?



Bankaların konut kredisi faiz oranlarında bir düşüş yaşanıyor. Kredi Pazarı'ndan aldığımız verilere göre konut kredileri faiz oranları güncellendi.


12 ay vadelendirmeli konut kredisi faiz oranlarına göre faizler 2 puan daha düşerek, yüzde 0,91'den başlangıç gösteriyor. Yapı Kredi yüzde 0,91 ile ilk sırada yer alıyor. 


Denizbank, DD Mortgage ve Kuveyt Türk konut kredisi faiz oranları yüzde 0,93 oranında belirlendi. Albaraka Türk faiz oranı ise yüzde 0,99'dan başlıyor.


Ziraat Bankası ve diğer bankalarda kredi faiz oranları yüzde 1'lerin üzerine çıkıyor.


Ziraat bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1,01, Finansbank oranı yüzde 1,04 Abank oranı yüzde 1,05, Türkiye Finans oranı yüzde 1,06 ve İş bankası oranı ise yüzde 1,09 olarak belirlendi.


Konut kredisi faiz oranları güncellemelerine göre Vakıfbank'ta kredi faiz oranları yüzde 1,12 iken, Abank'ta yüzde 1,13'ten başlayarak işlem yapıyor. 


Anadolubank faiz oranlarını yüzde 1,14'ten başlatıyor.


Kredipazarı verilerine göre Şekerbank yüzde 1,19'a işlem yaparken, Garanti Bankası yüzde 1,24 ile kredi kullandırtıyor.


Tekstilbank, Halkbank ve HSBC yüzde 1,25 faiz oranı ile, TEB ve ING Bank yüzde 1,29 faiz oranı ve de Fibabanka ise yüzde 1,45 faiz oranı ile işlem yapıyor.




Melek GÜNER AKMAN/Emlakkulisi.com




Geri Dön