18 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları Nisan 2020'de arttı mı?

Konut kredisi faiz oranları Nisan 2020'de arttı mı?

Bankalar Nisan ayında konut kredilerinde vatandaşlara yeni fırsatlar sunuyor. Son olarak kamu bankaları bireysel müşterilere 10 bin TL'ye kadar 6 ayı ödemesiz kredi uygulamadı başlattı. Peki konut kredisi faizleri ne oldu?



Kredi faiz oranlarında yakın süreçte sunulan fırsatlar devam ederken bankalar tarafından yeni fırsatlar duyuruluyor. Kredi çekmeyi düşünenler ise konut kredi faiz oranlarını merak ediyor. Bankalar Nisan ayında da kredide yeni imkanlar sunuyor.

Takvim'de yer alan habere göre; kamu bankaları hane halkı geliri 5 bin TL'nin altında olan vatandaşlara 6 ay ödemesiz 10 bin TL'ye kadar kredi çekme fırsatı verdi. Peki, konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu? İşte detaylar...

KAMU BANKALARDAN DESTEK KREDİSİ İMKANI

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank tarafından hane halkı geliri 5 bin TL'nin altında olan vatandaşlara temel ihtiyaç kredisi fırsatı sunuldu. Başvurular bankalar tarafından 1 Nisan tarihinden beri alınıyor. Kamu bankalarının müşterileri sadece bir bankaya başvurarak 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi kullanabilecek. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

3 kamu bankasından yapılan ortak açıklamaya göre, küresel ölçekte yaşanan ve Türkiye'yi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya konulan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank, hanehalkı geliri aylık 5 bin TL ve altında olan bireysel segmentteki müşterilerini finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması yürürlüğe koydu.

HALKBANK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Halkbank'tan başvurulara ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Halkbank İnternet Şubemize giriş yaparak; Başvuru Bireysel Kredi Başvurusu Kredi Türü: Tüketici Kredisi Kredi Alt Türü: Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi adımlarını izleyerek başvuruda bulunabilirsiniz.

Halkbank Mobil Şubemize giriş yaparak; Başvuru Kredi Başvurusu Kredi Türü: Tüketici Kredisi Kredi Alt Türü: Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi adımlarını izleyerek başvuruda bulunabilirsiniz.

0 850 222 0 400 Halkbank Dialog'u arayarak Sesli yanıt sisteminde önceliklendirilmiş işlemler menüsünde 2 numaralı Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisini seçerek başvuruda bulunabilirsiniz.

Aralarında birer boşluk bırakarak "DESTEK, TC Kimlik No, Gelir Bilgisi, Talep Edilen Tutar" ( Örnek SMS Metni: DESTEK *********** 3000 10000 ) yazıp 3452'ye SMS gönderebilirsiniz.

ÖDEME NASIL OLACAK?

10 bin TL kredi ödemesi nasıl olacak? İlk 6 ay geri ödeme yapılmayacak. Sonrasında 30 ay boyunca 376 TL ödeme yapılacak.

7 bin 500 TL kredi ödemesi nasıl olacak? İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 282 TL ödeme var.

5 bin TL kredi ödemesi nasıl olacak? İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 188 TL ödeme yapılacak.

NASIL ÖDENECEK?

"Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi" adı verilen uygulamada, temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla bireysel segment müşterileri, 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi çekebilecek.

Müşterilere, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile bu krediden faydalanma imkanı da sunulacak. "Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi", bankalar tarafından ortak kriterlerle değerlendirilecek.

BAŞVURULAR, 1 NİSAN'DAN İTİBAREN KABUL EDİLMEYE BAŞLANDI

Müşteriler, Ziraat Bankası, Halkbank ya da VakıfBank'tan yalnızca birine başvurabilecek. Başvurular, 1 Nisan'dan itibaren kabul ediliyor.

Alınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak bankaların mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılmalı. Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebilecek.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Alınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak; bankaların mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerektiği belirtildi.

ATM'DEN ÇEKİLEBİLECEK

Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup müşteriler kredi tutarını ATM'lerden alabilecek.

ÖRNEK ÖDEME TABLOSU

Örnek ödeme tablosu aşağıda olduğu gibidir. 10 bin TL kredinin toplam vadesi 36 ay, ödemesiz dönemi 6 ay taksit tutarı ise 376 TL'dir.

Kredi Tutarı (TL), Toplam Vade, Ödemesiz Dönem, Taksit Tutarı (TL) (Sonraki 30 ay boyunca)

10.000, 36 ay, 6 ay, 376 TL 

7.500, 36 ay, 6 ay, 282 TL

5.000, 36 ay, 6 ay, 188 TL 

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0,94 (Sıfır konutlar için 0,79)


HALKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0,94


VAKIFBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0,94


GARANTİ BBVA KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1,09


AKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0,99


QNB FİNANSBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1,28


TEB KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0,99


ING KREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0,99

 Konut kredisi faizlerinde hareketlenme başladı!

Konut kredi ertelemesi nasıl yapılır 2020?

Nisan ayının ilk haftasında konut kredisi kullanımı arttı!


Geri Dön