19 / 03 / 2024

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Şubat 2019!

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Şubat 2019!

18 Şubat’la başlayan haftanın kapanışında hangi bankalar faiz indirimi uyguladı? Konut kredisi faiz oranlarındaki son durum nedir?



Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş Şubat ayında hız hazandı. İçinde bulunduğumuz haftada 8 Banka konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. En düşük tabela konut kredisi faizi yüzde 1.61 olurken en düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı yüzde 1.49’a geriledi.

İçerisinde bulunduğumuz hafta VakıfBank’ın kampanyalı Kışa Özel Sarı Panjur konut kredisi ürünü faiz indirimi ile başladı. VakıfBank kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.67’den yüzde 1.63’e düşürdü.

Ardından Akbank’tan konut kredisi faiz indirimi geldi. Akbank haftanın ilk gününde konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.81’den, yüzde 1.77’ye dün itibariyle ise yüzde 1.75’e düşürdü. 

ICBC Bank Yeni Evim Konut kredisinde yaptı indimle kısa süreliğine en alt seviye konut kredisi faiz oranını kullandırdı. ICBC Bank bu hafta gerçekleştirdiği faiz indirimi sonrası kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.62’ye düşürdü. 

Yapı Kredi Bankası ise konut kredisi konut kredisi faiz oranlarında indirime giderek yüzde 1.61 faiz oranı ile 10 yıl vadede en alt seviye konut kredisi faiz oranını kullandırmaya başladı. 

Kuveyt Türk gerçekleştirdiği kar payı indirimi sonrasında ise 5 yıl vadeli konut finansanlarına yüzde 1.59, 10 yıl vadeli konut kredisi finansmanlarına yüzde 1.64 kar payı oranı ile konut finansmanı sağlamaya başladı. 

Hafta içerisinde İş Bankası ise uzun süredir indirim uygulamadığı standart konut kredisi faiz oranlarını yüzde 2.5’ten yüzde 2.2’ye düşürdü. QNB Finansbank da konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.88’e çekti. 

Dün itibariyle ise HalkBank konut kredisi faiz oranlarında indirim uygulayarak kampanyalı Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını yüzde 1.49’a, Canım Evim Konut Kredisi faiz oranlarını yüzde 1.53’e, Dost Evim Konut Kredisi faiz oranlarını ise yüzde 1.85’e düşürdü. 

Güncel olarak 100.000 TL’lik konut kredisi için 10 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık en düşük konut kredisi ödemeleri 1.790 TL, toplam geri ödeme miktarı ise 215.000 TL’ ye karşılık geliyor. 

Kredi Pazarı’nın araştırmalarına göre bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması bu haftanın kapanışında yüzde 1.93’e geriledi.

Konut kredi faiz oranı 1,49'a indi!
 


Geri Dön