29 / 03 / 2024

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi sektörde hareketliliği düşürdü!

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi sektörde hareketliliği düşürdü!

Konut satışlarının önemli ölçüde düştüğünü ifade eden Miraç Emlak işletmecisi Erdal Yurttaş, konut kredisi faiz oranlarının yükselmeye başladığı andan itibaren piyasada hareketlilik yavaşladığını söyledi.



Konut kredisi oranlarının yükselmesi konut satışlarını bıçak gibi kesti. Satışlarda önemli ölçüde düşüş yaşandığını ifade eden Miraç Emlak İşletmecisi Erdal Yurttaş. Konut kredisi faiz oranlarının yükselmeye başladığı andan itibaren piyasada hareketlilik yavaşladığını söyledi. 


Yurttaş," Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi konut satışları biranda kesildi. Yaz mevsiminin gelmesi bizim işlerimizin açılması demek ama gelin görün bu yıl Kredi konut Faiz oranlarının yükselmesi işlerimizi bitirme noktasına getirdi. Konutların metrekare fiyatlarının bir yıl öncesiyle aynı olmasına rağmen tek bir daireye bile müşteri bulamadık, birçok Emlakçı zor durumda. Faizler yükselmeye başladığı andan itibaren piyasada hareketlilik yavaşladı. Zaten inşaat malzemelerindeki fiyat artışından olumsuz etkilendik. Dairelerin fiyatların aşağı çekmemize rağmen alıcı çıkmıyor. Satışların bıçak gibi kesildi. Böyle giderse yıl sonuna doğru inşaatta büyük bir kriz yaşanacak. "Üretilen konut sayısı az olunca, fiyatlar tırmanışa geçti. Konut alanların bir çoğu banka kredisi kullanarak ev ihtiyacını karşılıyor. Erzurum'da bankalardan kredi alabilmek çok zor, bir de fiyatlar yükselirse, ev almak artık hayal olur." dedi 


Milletin Sesi


Geri Dön