19 / 04 / 2024

Konut kredisi faizleri düşüyor! İşte yeni oranlar!

Konut kredisi faizleri düşüyor! İşte yeni oranlar!

Merkez Bankası'nın faizleri yeniden düşürmesinin ardından bankalar da harekete geçti. Konut kredilerinin faiz oranlarında indirimler yapılmaya başlandı. 



Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu, 27 Temmuz'da başladığı faiz indirimine Perşembe günün yensini ekledi. Faiz indirimi kararı piyasalara hemen yansıdı. Bankalar konut kredilerinde faiz indirimi yapmaya başladı. 

DEV BANKALAR PEŞ PEŞE DUYURDU 

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ziraat Bankası konut kredilerinde 500 bin TL ve üzeri kredilerde faiz oranını aylık yüzde 1,19 olarak belirledi. Ayrıca, 500 bin TL'nin altındaki konut kredilerindeki faiz oranı ise değiştirilmeyerek aylık yüzde 0,99'de sabit kaldı. 

VAKIFBANK ÜÇÜNCÜ KEZ İNDİRİM YAPTI 

VakıfBank konut kredi faizlerinde üçüncü kez indirime gitti. VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre, konut kredilerinde 500 bin TL'ye kadar olan kredilerde aylık faiz 0.99 olarak sabit kaldı. 500 bin TL üzerindeki konut kredileri için faiz orası aylık yüzde 1,15'e düşürüldü. Ayrıca, Konut kredilerinde ise Banka Sigorta ve Muamele Vergisi muafiyeti olacak.

Konut kredisi faizleri düşüyor! İşte yeni oranlar!

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, şu açıklamayı yaptı:"Merkez Bankası’nın aldığı kararla politika faiz oranlarında 325 baz puan indirime gitmesi piyasalar tarafından da olumlu karşılandı. Biz de VakıfBank olarak ekonomik verilerde yaşanan iyileşmeleri de göz önüne bulundurarak kısa sürede üçüncü kez kredi faizlerinde indirime gittik. Yakın zamanda önce konut kredisi ve bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranlarında önemli indirimler yapmıştık. Yine geçtiğimiz hafta bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranlarımızı düşürmüştük. Bu olumlu hava, milli ekonomimize de hızlı ve etkin bir şekilde yansıyacaktır. VakıfBank olarak Türkiye bilançosuna azami katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

İŞ BANKASI YÜZDE 1,17'YE DÜŞÜRDÜ 

Türkiye İş Bankası, konut kredisi faiz oranlarında indirim yaptı. İş Bankası, konut alımlarının finansmanı amacıyla kullanılacak kredilerde 120 ay vadeye yüzde 1,17 faiz oranı belirledi.


Ziraat Bankası konut kredi faizlerini indirdi!

VakıfBank'tan üçlü faiz indirimi!

İş Bankası konut kredi faizlerini yüzde 1.17'e düşürdü!


Geri Dön