27 / 04 / 2024

Konut kredisi faizleri Ocak 2022'de ne oldu?

Konut kredisi faizleri Ocak 2022'de ne oldu?

Konut sahibi olmak isteyenler konut kredisi faizlerindeki son durumu merak ediyor. Peki bankaların konut kredisi faizleri ne oldu? En düşük faizi hangi bankada? İşte banka banka güncel faizler ve 120 ay vadeli 300 bin TL'lik konut kredisi hesaplama...



Kamu bankaları, bu indirimin ardından yeni bir atağa geçti ve 19 Kasım'da ikinci kampanyanın müjdesini verdi. Kampanya kapsamında, kamu bankaları kredi faizlerinde ürün ve vade yapısına göre 100 baz puanlık indirim uyguladı. İndirim kapsamında, sıfır konutlar için kredi faiz oranları 1 milyon TL'den az tutarlarda yüzde 1,20'ye düşürülürken, 1 milyon TL'yi aşan tutarlarda ise yüzde 1,29'a çekildi.

Kiralar ve fiyatlar uçtu

Son zamanlarda konut fiyatlarında ciddi zamlar gerçekleşti. Zamların sebepleri değişkenlik gösterse de, ilk sıralarda inşaat maliyetlerindeki artış, Kovid-19 salgını sebebiyle memleketlerine dönen öğrencilerin üniversite şehirlerine geri dönmesi, artan kentsel dönüşüm çalışmaları yer alıyor. 

Konut kredisi faizleri Ocak 2022 de ne oldu?

İnşaat maliyetleri, konut fiyatlarını birinci dereceden etkileyen en büyük etken. İnşaat malzemelerinde yaşanan artışlar ve döviz kurundaki dalgalanma da fiyatlara yansıyor. 


Geri Dön