26 / 04 / 2024

Konut kredisi faizleri yükseliyor mu?

Konut kredisi faizleri yükseliyor mu?

Bankaların konut kredisi faiz oranları yaklaşık dokuz aydır devam eden indirimlerin ardından yükselişe geçti. Birçok banka konut kredisi faizlerini yeniden yüzde 1’in üstüne çekti.



Bankaların 2019’un ikinci yarısından sonra hızla devam ettiği konut kredisi faiz indirimleri hem salgın hastalık riski hem de jeopolitik nedenlere bağlı olarak kısmen yükselişe geçti. İNG, Garanti BBVA, TEB, Yapı Kredi Bankası ve Kuveyt Türk Bankası konut kredisi faizlerini yükseltti.

Bankalardaki en uygun tabela konut kredisi faiz oranı yüzde 0.94’e çıktı. İNG ve Garanti Bankası konut kredisi faizlerini yüzde 1.01’e, Yapı Kredi Bankası yüzde 0.99’a, TEB yüzde 1.13’e ve Kuveyt Türk Bankası da yüzde 0.94’e yükseltti.

Kamu bankalarının sıfır konut alımlarında uyguladığı aylık yüzde 0.79 faizli konut kredisi kampanyası halen devam ediyor.

En Uygun Konut Kredisi Hesaplama

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Bankalardan en düşük faiz oranı ile 100 bin TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 5 yıl vade için aylık taksitleri yaklaşık 2 bin100 TL oluyor. Vade sonunda krediye yapılan toplam geri ödeme ise 126 bin TL’ ye karşılık geliyor.

Enflasyon endeksli konut kredileri 2020 Mart’ta ne kadar oldu?
 


Geri Dön