25 / 04 / 2024

Konut kredisi hangi bankadan alınmalı?

Konut kredisi hangi bankadan alınmalı?

Ev almayı kolaylaştıran bankaların konut kredisi imkânı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Peki konut kredisi hangi bankadan alınmalı?



Kentleşmenin hızla arttığı günümüz dünyasında bireylerin kendini bir şekilde garanti altına almak için kullandığı konut satın alma yöntemi zarar etme ihtimalinin çok az olduğu bir yatırım türüdür. Nakit para biriktirmenin zor olduğu yaşam şartlarında ev almayı kolaylaştıran, bankaların konut kredisi imkânı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.


Konut kredisi hangi bankadan alınmalı?

Kentleşmenin hızla arttığı günümüz dünyasında bireylerin kendini bir şekilde garanti altına almak için kullandığı konut satın alma yöntemi zarar etme ihtimalinin çok az olduğu bir yatırım türüdür. Nakit para biriktirmenin zor olduğu yaşam şartlarında ev almayı kolaylaştıran, bankaların konut kredisi imkânı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bireylere sunduğu fırsatlarla rekabet ortamı oluşturan bankaların faiz oranlarının günden güne değişmesi ev alacak kişilerin zarar etmeden en iyi imkânlarda kredi çekebilmesi için güncel faiz oranları hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir. Bununla birlikte kişiler konut kredisine başvurmadan önce dikkat edilmesi gereken hususları göz önünde bulundurmalıdır.


Peki, nedir bu püf noktalar?

Öncelikle satın alınmak istenen konut belirlenmelidir. Bankaların politikası gereği konutun fiyatının %80'ini karşılayacak düzeyde konut kredisi vermesinden dolayı kişilerin elinde, kalan %20'lik miktarı karşılayacak bir miktar nakit para olması gerekir. Güncel faiz oranları gerek internetteki sitelerden gerek bireysel olarak bankalarla görüşülüp belirlenmelidir. Son dönemde hem faiz oranı açısından hem de güvenilirlik açısından kişilerin tercih sıralamasında TC. Ziraat Bankası diğer bankaların önüne geçmiştir.


Sunduğu %0.88 oranındaki faiziyle en az oranda faiz işleyen bankadır. Ayrıca devlet kaynaklı bir banka olması nedeniyle güvenilirlik oluşturmaktadır. TC. Ziraat Bankası'nın peşinden %0.89 oranında verdiği konut kredisi faiziyle Halkbank gelmektedir. Yine birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu listenin devamında Türkiye İş Bankası %0.90 oranındaki faiziyle ve Vakıfbank %0.92 oranındaki faiziyle gelmektedir. Daha az ödeyerek ev sahibi olmak isteyen kişilerin tercihleri öncelikle az faiz oranı kullanan bankalardan yana olmalıdır. Aksi halde evin mali değeri kadar da faiz ödenmek zorunda kalınabilir.


Kredi çekerken güvenilirlik ne kadar önemlidir?

Kredi başvurusu yapıldıktan sonra bankanın anlaşmalı olduğu ekspertiz firmalarının herhangi birinden resen belirlediği bir görevlinin evin teknik özelliklerine göre belirlediği fiyat üzerinden işlemler yürütülmektedir. Kişinin bankanın belirlediği tüm şartları sağlaması halinde ekspertiz firmasının eve biçtiği fiyatın %80'i hesaplanarak kredi işlemi yapılmaktadır. Bu nedenle bankanın uzun yıllar hizmet vermesi, bankanın müşterilerine sunduğu imkânlar, birlikte çalıştığı firmaların güvenirliği ve köklü olması kredi çekme aşamasında müşteriye kolaylık sağlamaktadır.


Karaman


Geri Dön