19 / 04 / 2024

Konut kredisi hesaplama yöntemleri!

Konut kredisi hesaplama yöntemleri!

Ödenebilecek aylık taksit tutarına, faiz oranına, peşinata göre konut kredisi hesaplama araçlarından biri kullanılabilir.



Ödenebilecek aylık taksit tutarına, faiz oranına, peşinata göre konut kredisi hesaplama (http://www.kredipazari.com/konut-kredisi-mortgage-hesaplama.html) konut kredisi hesaplama araçlarından biri kullanılabilir. Hesaplaması en kolay olan ve en yaygın kullanılan ödeme tablosu, eşit taksitli ödeme planlarıdır. Elde edilen net gelir belirlenerek, aylık ödenebilecek kredi tutarı hesaplanır. Kredi taksitlerinin aylık gelirin yaklaşık %40'ını aşmaması, geri ödemede oluşabilecek riskleri minimuma indirir. Faiz oranı baz alınarak yapılan konut kredisi hesaplama yöntemine göre de konut kredisi faiz oranı ve vadeye göre ödenecek taksit tutarı belirlenir. Faiz oranına göre hesaplama yapılırken kredi için ödenecek masrafları da dikkate almak gerekir. Düşük faiz oranı ve masraf dengesine göre en uygun seçenek belirlenir.


En uygun konut kredisi hesaplama yöntemi seçildikten sonra ödeme planı çıkarılır. Anapara, vergiler ve faiz bilgilerinin yer aldığı ödeme planı bankadan bankaya farklılık gösterebilir. Genel olarak kredinin kullanıldığı ilk birkaç yıl kredi taksitlerinin büyük bir bölümü faiz olarak geri ödenir. Vade azaldıkça borçla orantılı olarak faiz de azalarak devam eder.


Mortgage kredisi hesaplama vergiden muaftır. Diğer kredi türlerinde (taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi) BSMV ve KKDF vergileri de hesaba eklenir.    


KrediPazarı


Geri Dön