19 / 03 / 2024

Konut kredisi nasıl alınır 2020?

Konut kredisi nasıl alınır 2020?

Bankalarda kredi faizlerinin düşmesiyle birikimi olmayan ama ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredilerine yöneldi. Vatandaşlar konut kredisini nasıl alacakları hakkında araştırma yapıyor. Peki konut kredisi nasıl alınır?



Bankalarda kredi faizlerinin düşmesiyle ev almak isteyen vatandaşlar nasıl konut kredisi alacaklarını merak ediyor. İşte, konut kredisi ile ev nasıl alınır sorusunun cevabı…

Takvim Gazetesi’nde yer alan habere göre; konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev almak için en fazla tercih edilen yöntemlerden biri oldu. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi oluyor. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekiyor. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalı. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar. Bankalar bu şartla müşteriye kredi veriyorlar. Kredi miktarını evin belirlenen fiyatının yüzde 80'i olarak belirliyor. Yani alınacak olan evin fiyatının tamamı kredi olarak çekilemez. Konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından hesaplanıyor. Verilecek kredi miktarı da o zaman belirleniyor. Diğer önemli şart ise kredi başvurusunda bulunan kişinin kredi notunun iyi düzeyde olması. Çünkü bankalar kredi çekmek için başvuran kişinin ilk olarak kredi notuna bakıyor.

Konut kredisinde aylık taksit hesaplama 2020!


Geri Dön