26 / 04 / 2024

Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Faiz oranları yüksek iken kredi çekenler kredi borçlarını yapılandırmak istiyor. Peki konut kredisi nasıl yapılandırılır? Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır? İşte detaylar...



Bankalardan daha önce kredi kullandıysanız ve ödeme planına uyamıyorsanız kredi vadesini yükselterek ödemeleri minimize edebilir ya da kredi borcunuzu öderken faiz oranlarına indirim yapıldığında bu indirimden faydalanabilirsiniz. 

Takvim'de yer alan habere göre; konut kredisi ülkemizde en çok yapılandırılan kredlerden biri, bu sebeple kredi yapılandırmasının nasıl yapıldığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Konut kredisi faizlerinin düşüşüne bağlı olarak artan konut kredi yapılandırmalarında kredinin kalan kısmı peşin ödenmiş sayılır ve yeni kredi miktarı indirimli faiz oranlarından hesaplanarak yeni bir vade oluşturulur. Ek olarak da konut kredisi yeniden yapılandırma ücreti alınır. 

Mağdur olmak istemeyen kredi kullanıcılarının yeni faiz ile eski faiz miktarının karşılaştırmasını yapmaları gerekmekte. 

Vatandaşların bilmesi gereken diğer bir durum da konut kredisi yeniden yapılandırma ücreti tahsili için açılan davaların genel olarak olumlu sonuçlanıyor olması. Bankaların bu ücreti tahsil etme yetkisi olmaması sebebiyle kazanılan dava sonrası bu ücretler kişilere iade edilir.

Konut kredisi faiz oranları yeniden arttı!

Konut kredisi kullanımında rekor artış!


Geri Dön