25 / 04 / 2024

Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Var olan kullanılmış bir kredinin daha avantajlı başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına Kredi Yeniden Yapılandırma deniyor. Peki, Kredi Yeniden Yapılandırma işlemi nasıl gerçekleşir? Konut kredisi nasıl yapılandırılır?



Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Halihazırda kullanılmış bir kredinin (mevcut kredinin) daha avantajlı başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına Kredi Yeniden Yapılandırma (Refinansman) deniyor. Yeni kullandırılan kredi genelde daha düşük faiz oranına sahip oluyor. Böylece tüketici daha düşük faiz oranı ile kullandığı kredi ile hem mevcut kredisini kapatıyor hem de faiz ödemelerini düşürüyor. Refinansman aynı banka ya da başka bir banka ile yapılabiliyor.


Yeniden yapılandırma, mevcut kredi borcunuz için kredi kullandığınız bankayla ya da farklı bir bankayla yeni bir anlaşma yaparak, kredi borcunuzun vade, ipotek, para birimi ya da faiz gibi değişkenlerini değiştirerek daha iyi koşullarda çalışabilmenizi sağlıyor. Konut kredilerinde faizlerin düşmesi daha önceden konut kredisi kullanan tüketicileri yeniden yapılandırmaya yöneltiyor.


Kredi Yeniden Yapılandırma (Refinansman) ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılması ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi anlamına geliyor.  Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullandıysanız, kredinizi yeniden yapılandırarak:


Günümüzün düşük faizlerinden yararlanabiliyorsunuz,

Taksitlerinizi azaltabiliyorsnuz,

Daha az faiz ödeyebiliyorsunuz,

Krediyi yeniden yapılandırmak her zaman avantajlı olmuyor. Avantajlı olması için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor.


Refinansman nasıl hesaplanır..

Bu hesaplama aracı kullanıcılar için Refinansman (Kredinizin Yeniden Yapılandırılması) üzerine karar verme sürecini kolaylaştırmak üzere hazırlanıyor ve iki ana kısımdan oluşuyor.


1)Mevcut Kredinizin Bilgileri

2)Yeni Kredinizin Bilgileri (Refinansman Krediniz)


Yapılması gereken her iki kredinin bilgilerini ilgili kutucuklara girerek hesapla butonuna basmak yeterli oluyor. Bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz zaman sistem otomatik olarak gerekli hesaplamaları yaparak size bir sonuç tablosu oluşturuyor.  Bu tablo sayesinde refinansman yapmanın sizin için ne kadar fayda veya zarara neden olacağını açık bir şekilde görebiliyorsunuz.


Dosya masrafı konut kredisi geri alma şartları!



Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön