20 / 04 / 2024

Konut kredisi yeniden yapılandırma 2019!

 Konut kredisi yeniden yapılandırma 2019!

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank Ağustos ayından önce kredi kullanan vatandaşlar için düşük faizle yapılandırma indirimi başlattı. Kredi faiz indiriminden sonra kredi sahipleri yapılandırma sürecini merak ediyor. Peki, konut kredisi faiz oranı yapılandırması nasıl hesaplanacak...



Kamu bankalarının yeni faiz indirimi ile beraber kredi kullanan vatandaşlar kredi yapılandırma sürecini merak ediyorlar. Vatan Gazetesi’nin haberine göre, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank’tan Ağustos öncesi konut kredisi kullanan vatandaşlar bu faiz indiriminden faydalanabilecek. Kamu bankalarının indiriminden sonra özel bankalarda kredi faizlerini düşürerek faiz indirimine ayak uydurdular. 

500 bin TL altı kredi faiz indiriminden faydalanabilecek

Konut kredisi faiz indirimlerinde önemli bir rol oynayan üç büyük öncü banka, yüksek faizle kredi kullanan vatandaşların kredi maliyetlerini azaltacak bir yapılandırma başlattı. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank Ağustos ayından önce 500 bin TL konut kredisi kullanan vatandaşlar için bir faiz indirimi gerçekleştirecek. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank’ın yaptığı açıklama şu şekilde:“Yapılan faiz indiriminden faydalanmak isteyenlerin ilgili banka şubelerine başvurması gerekiyor. Bu kapsamda 500 bin liranın altında kredi borcu olanların aylık yüzde 0.99 oranından, 500 bin liranın üzerinde kredi borcu bulunanların ise bankaların bu tutarlar için uyguladıkları faiz oranlarından kredileri yenilenebilecek. Uygulama 1 Ekim’de (bugün itibarıyla) başlayacak.”

Ağustos ayından önce kredi kullananlar yararlanacak

Kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimi kampanyasından öncelikli olarak daha önceden kredi kullanan vatandaşlar yararlanacak. Şuan için farklı bankalardan borç transferi yapılabileceğine dair bir bilgi verilmedi. Ağustos ayından önce kamu bankalarından kredi kullanan vatandaşlar, konut kredisindeki faiz indirimini hesaplama telaşına düştü. 

“Ekonomideki her iyileşmeyi vatandaşlarımıza yansıtmaya çalışıyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kamu bankalarından çekilen konut kredilerindeki faiz indirimi yapılandırması ile ilgili sosyal medya hesabından, “Kamu bankalarımız, konut kredisi kullandırdığı vatandaşlarımız için faiz indirimi yaparak kredilerini daha uygun maliyetle yenileme imkanı getirdi. Ekonomideki her iyileşmeyi vatandaşlarımıza yansıtmaya devam ediyoruz. Konut kredisi yenileme imkanı hayırlı olsun” dedi.

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank’tan gelen kredi faiz indiriminden sonra vatandaş kredi faiz indiriminin nasıl hesaplandığını merak ediyor. Peki yeni gelen kredi faiz indirimiyle yeni konut kredisi taksitleri ne kadar olacak? 

Konut kredisi nasıl hesaplanır? 

500 bin lira kredi
Faiz oranı yüzde 0.99
120 ay vade
Taksit tutarı 7138 lira
Yıllık maliyet yüzde 12.72
400 bin lira kredi
Faiz oranı yüzde 0.99
120 ay vade
Taksit tutarı 5711 lira
Yıllık maliyet yüzde 12.73

 Konut kredisi yeniden yapılandırma 2019!

Konut kredisi yapılandırmasında taksitler ne kadar olacak?

 


Geri Dön