20 / 04 / 2024

Konut kredisi yeniden yapılandırma ücretinin iadesi!

Konut kredisi yeniden yapılandırma ücretinin iadesi!

Mevcut kredini daha avantajlı başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına konut kredisi yeniden yapılandırma deniyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma ücretinin iadesi!



Konut kredisi yeniden yapılandırma ücretinin iadesi!

Mevcut kredini daha avantajlı başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına Kredi Yeniden Yapılandırma deniyor. Yeni kullandırılan kredi genelde daha düşük faiz oranına sahip oluyor. 


Konut kredisi yeniden yapılandırma ile tüketici daha düşük faiz oranı ile kullandığı kredi ile hem mevcut kredisini kapatıyor hem de faiz ödemelerini düşürüyor. Konut kredisi yapılandırma aynı banka ya da başka bir banka ile yapılabiliyor.


Yeniden yapılandırma, mevcut kredi borcunuz için kredi kullandığınız bankayla ya da farklı bir bankayla yeni bir anlaşma yaparak, kredi borcunuzun vade, ipotek, para birimi ya da faiz gibi değişkenlerini değiştirerek daha iyi koşullarda çalışabilmenizi sağlıyor. 


Konut kredilerinde faizlerin düşmesi daha önceden konut kredisi kullanan tüketicileri yeniden yapılandırmaya yöneltiyor. Konut kredisi yeniden yapılandırıldığı takdirde banka tüketiciden bazı masrafların ödenmesi talep edebiliyor.


Banka tarafından tahsili istenen masraflar arasında; erken kapatma cezası, kredi masrafları ve konut kredisi yeniden yapılandırma ücreti yer alıyor. Ancak, konut kredisi yeniden yapılandırma ücretinin ödenmesi gerekmiyor. Bankaların bu ücreti talep etmesi halinde dava açılabiliyor. 

Konut kredisi yeniden yapılandırma yargıtay kararı!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön