19 / 03 / 2024

Konut kredisinde 0,69 beklentisi!

Konut kredisinde 0,69 beklentisi!

Merkez Bankası'nın son faiz indirimi kararı sonrasında kamuoyunun beklentisi giderek artıyor. Konut kredisinde faizlerin yüzde 0,69'lara düşmesi bekleniyor.



Kasım ayında kamu bankaları tarafından kredi faiz indirimi müjdesi beklenmişti ancak Aralık ayına girmemize rağmen beklenen indirim hala gelmedi. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; birikimi olmayan ya da ev almak için yeterli nakti olmayanlar için satın alınacak evin teminat olarak gösterilmesi koşuluyla verilen uygun faizli konut kredisinde müjde bekleniyor. 36 aydan 180 aya kadar vade seçeneğinin sunulduğu konut kredisinde satın alınacak konutun değerinin %80'ine kadar kredi alınabiliyor.

Kredinin verileceği gayrimenkul üzerine ipotek konulur ve uygun görüldüğü takdirde ek ödeme istenebilir. Konut Kredisi için gayrimenkule ipotek konulduğu için kefil şartı aranmıyor. 

ZİRAAT BANKASI YENİ KREDİ FAİZ PAKETİNİ AÇIKLAYACAK MI?

Ziraat Bankası yeni kredi paketlerini açıklayacak ancak Merkez Bankası tarafından yapılan ikinci faiz indiriminin ardından sonra Ziraat Bankası bu faiz oranını düşürmedi. Ancak son faiz indirimi kararı sonrasında kamuoyunun beklentisi giderek artıyor. Ziraat Bankası'nın önümüzdeki hafta içinde yeni kredi paketlerini açıklaması bekleniyor. 

Konu hakkında görüşlerini paylaşan uzmanlar, Ziraat Bankası'nın konut kredisi faiz oranlarının en fazla %0,90 bandına düşüreceklerini öngörüyor. Vatandaşların meraklı bekleyişi sürerken Ziraat Bankası'nın önümüzdeki hafta içinde hem konut, hem taşıt hem de ihtiyaç kredisi ürünlerinde uyguladığı faiz oranlarında indirim yapılması kesin gözüyle görülüyor.

Güncel Faiz Oranları

Ziraat Bankası Faiz Oranları

Tüketici kredisi: 1.25

Taşıt kredisi: 1.19

Konut kredisi: 0.99

 

Akbank Faiz Oranları Direkt kredi: 1.55

İhtiyaç kredisi: 1.51

Taşıt kredisi: 1.13

Konut kredisi: 0.99

 

Yapı Kredi Faiz Oranları

Konut kredisi: 0.99

İhtiyaç kredisi: 1.62

Taşıt kredisi: 1.19

 

Garanti BBVA Faiz Oranları

Dijital ihtiyaç kredisi: 1.54

Taşıt kredisi: 1.23

Konut kredisi: 1.10

 

Denizbank Faiz Oranları

İhtiyaç kredisi: 1.59

Tüketici kredisi: 1.59

Mortgage kredisi: 1.99

Taşıt kredisi: 1.31

 

İş Bankası Faiz Oranları

İhtiyaç kredisi: 1.09

Taşıt kredisi: 1.1

Ev kredisi: 1.06
 

Konut sahibi olmak isteyenler için güncel kredi faiz oranları!

2019 Aralık'ın ilk haftasında hangi bankalar konut kredi faizlerini indirdi?


Geri Dön