23 / 04 / 2024

Konut mağdurları dikkat! Sevindirici haber geldi!

Konut mağdurları dikkat! Sevindirici haber geldi!

Acunkent mağdurlarının akılalmaz iddialarda bulunduğu proje için sevindirici haber geldi. İşte mahkemenin verdiği o karar...



İstanbul Esenyurt'ta özellikle 2010-2012 yılları arasında satışı gerçekleştirilen çok sayıda inşaat projesi yarım kaldı. Satışı yarım kalan projelerden dolayı binlerce kişi de mağdur oldu. Mağduriyet yaratan projelerden biri de Uluhan Grup tarafından üstlenilen Acunkent projesi.

Mağdurların yıllardır hakkını aradığı Acunkent projesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Mağdurların akıl almaz iddialarda bulunduğu proje için sevindirici haber geldi.

Acunkent mağdurlarının evlerini habersiz şekilde kiraya verip usulsüz yönetimle insanlardan çeşitli şekillerde para toplayarak binlerce kişiyi mağdur ettiğini iddia ettiği kişilerle ilgili sevindirici haber geldi. Dava Büyükçekmece 3. Sulh Hukuk Mahkesi'nde görüldü. Acunkent projesindeki sahte yöneticiler için dava açan mağdurların çabaları sonuç verdi. Mahkeme konuyla ilgili olarak bilirkişi tayin etti, bilirkişi yaptığı incelemeler sonucunda iddiaları doğru buldu. Hakim de bilirkişinin raporuna uygun olarak bu yönetimin iptal edilmesi gerektiğini ve hukuken geçersiz olduğuna karar verdi.

Konut mağdurları dikkat! Sevindirici haber geldi!

Acunkent mağdurlarından akılalmaz iddialar

2012 yılında sahiplerine teslim edilmesi gereken Acunkent projesinde binlerce mağdur bulunuyor. Emlakkulisi.com olarak iletişime geçtiğimiz mağdurlar proje ile ilgili akıl almaz iddialarda bulunuyor. Proje için sahte bir yönetim kurulduğunu belirten mağdurlar kurulan yönetimin kendilerinden devamlı para talep ettiğini ve topladıkları paraları kendi cebine attığını iddia ediyor. Acunkent projesinden ev alan ve yurt dışında yaşayan ailelerin evlerinin kiraya verildiğini öne süren mağdurlar sahte yönetici evraklarıyla insanlardan aidat toplandığını da sözlerine ekliyor.

Acunkent mağdurlarının konuyla ilgili açıklaması şu şekilde: "İddiaların odak noktasında yer alan Fatih Toka, kat malikleri kanununa göre bir yönetim seçilmesi için hiçbir şey yapmadan sahte evraklar düzenleyerek, yönetici mührü bastırarak terör estirdi. Biz bunu iptal etmek için mahkemeye verdik, mahkeme bilirkişi tayin etti, bilirkişi yaptığı incelemeler sonucunda bizim iddialarımızı doğru buldu. Duruşmada hakim de bilirkişinin raporuna uygun olarak bu yönetimin iptal edilmesi gerektiğini ve hukuken geçersiz olduğuna karar verdi. Şimdi devreye savcılık girecek, bu sahtekarlığın ceza bölümüyle ilgilenecek. Şimdi biz de savcılığın bu kişilerle ilgili olarak gereğini yapmasını bekliyoruz. Biz mağdurlar olarak Büyükçekmece Bassavcılığının açmış olduğu hazırlık soruşturmasının bu kişilerle ilgili özellikle yönetimin sahte olduguna karar vermesinden sonra takip etmesini  ve dava açmasını bekliyoruz. Bunun icin çabalayacağız. "

Konut mağdurları dikkat! Sevindirici haber geldi!

*Görsel temsilidir

2012'de teslim edilecekti

Uluhan Grup imzası taşıyan Acunkent projesi 2010 yılında satışa sunuldU. 2012 yılında sahiplerine teslim edilmesi gereken projede 1000 bağımsız bölüm yer alıyordu. 750 konut 250 dükkana yer verilen proje 5 blok şeklinde tasarlanmıştı.

Uluhan Grup'un iflas davası 10 Haziran'da

Fevzi Ertekin tarafından Acunkent ve Babil Kuleleri projeleriyle gündeme gelen Uluhan Grup Enerji İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi alyehine iflas davası açılmıştı. T.C. Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan bu davanın yargılaması 10 Haziran 2021 tarihinde saat 10:20'ye bırakıldı. 

Konut mağdurları bir kez daha TBMM gündeminde!


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön