26 / 04 / 2024

Konut mağdurlarının gözü TBMM'de!

Konut mağdurlarının gözü TBMM'de!

Konut alma hayaliyle alın teri dökerek biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran binlerce konut mağdurunun gözü TBMM'de...



Başlarını sokacak bir ev alma hayaliyle biriktirdikleri paraları inşaat firmalarına kaptıran binlerce konut mağdurunun gözü TBMM'de.

Geçen sene Kasım ayında İstanbul'dan yola çıkarak Ankara'ya ulaşan ve taleplerini ileten konut mağdurları merakla çıkacak kararı bekliyor. 

Konut mağdurlarının gözü TBMM de!

Esenyurt'ta açılan irtibat ofisi

TBMM'ye giderek sorunlar için çözüm arayan konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları sıkıntıları anlatmıştı. Daha sonra arka arkaya eylem yapan mağdurların çabaları sonucunda geçtiğimiz Haziran ayında Esenyurt'ta bir irtibat ofisi açıldı.

TBMM Dilekçe Komisyonu maketten konut satışını araştıracak

AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır maketten satışı yapılan gayrimenkullere ilişkin yapısal birtakım sorunlarla ilgili komisyona yaklaşık 2 bine yakın imzalı 360 vatandaş dilekçesinin ulaştığını söyledi. Satır, ayrıca söz konusu dilekçelerin yanı sıra bazı milletvekillerinin de konuyla ilgili başvurusunun olduğunu belirtti. Satır, söz konusu sorunların araştırılmasına yönelik önergeyi oylama sundu ve önerge kabul edildi. Önerge doğrultusunda maketten satışı yapılan gayrimenkullerde yaşanan sorunların araştırılması yönünde alt komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Konut mağdurlarının gözü TBMM de!

Neler olmuştu? 

2011 yılında inşaatına başlanan ve 4 bin vatandaşın etkilendiği Innovia 4 projesi mağduru Özlem Hanelçi'nin düzenlediği organizasyonla TBMM'ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları sıkıntıları anlatmıştı.

Konut satışında, en çok satış yapılan bölge durumunda olan Esenyurt, konut mağduriyetinde en ön sırada bulunuyor. Mağdurlar yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını talep etmişti.

Sayıları 30 bini aşan mağdurların konut satın aldığı firmalar ve projeler şu şekilde; Samsun Tower, Bulut İnşaat, Yeşil İnşaat, Osmanlı İnşaat,  Makromtek, Fi-Side, Ukra İnşaat, Caprice Gold, Garanti Koza, Dumankaya Modern, Has İnşaat, Yaşam Merkezi, Acunkent ve Tac Mahal.

 

Konut mağdurlarından Murat Kurum'a çağrı!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön