24 / 04 / 2024

Konut piyasasında satışlar rekor kırıyor!

Konut piyasasında satışlar rekor kırıyor!

Son yıllardaki en düşük konut kredisi faizleri dolayısıyla bugüne kadarki en hareketli günlerini yaşayan konut piyasasında satışlar rekor üstüne rekor kırıyor.





Son yıllardaki en düşük konut kredisi faizleri dolayısıyla bugüne kadarki en hareketli günlerini yaşayan konut piyasasında satışlar rekor üstüne rekor kırıyor.


Anka Batı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fikri YÜKSEL, "Eylül-Ekim-Kasım gibi konut satışlarının en yüksek gerçekleştiği bir dönem var. Geçen yıl Cumhuriyet tarihinin en yüksek satışı yakalanmıştı. Bu yıl, o rekoru yeniden kırmayı bekliyoruz. 


Son zamanlarda hükümet, piyasayı hareketlendirmek için ciddi atılımlar yapıyor. Ekonomiyi destekleyen yeni modeller açıklanıyor. Yılın son çeyreğinde ciddi satış grafiği yakalayacağımızı düşünüyorum." diye konuştu. 


Tüketici marka projeleri tercih ediyor 


Başkent'in değeri en hızlı yükselen bölgelerinden Yaşamkent'in markalaşma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden YÜKSEL, bölgede birbirinden nitelikli konut projelerinin yükseldiğine dikkat çekti. 

Tüketicilerin sosyal donatılar kadar lokasyona da önem verdiğini ilade eden YÜKSEL, Yaşamkent'in birçok iş adamı ve bürokratın tercihi olduğunu söyledi. 


"Merkezi lokasyonlar doygunluğa ulaştı" 


Birkaç yıl öncesine kadar şehrin gürültüsünden uzak konlorlu yaşam isteyenlerin tercih ettiği merkezi bölgelerin doygunluğa ulaştığını ve ev sahibi olmak isteyenlerin rotayı Yaşamkent'e kaydırdığını ifade eden YÜKSEL, "Birçok itibarlı semt doygunluğa Anka Batı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fikri YÜKSEL ulaştı. Bazı hane sakinleri yaşadığı semtten ayrılmak istemeyerek bulunduğu semtte kalmayı tercih etti. Bazıları ise gelişimi öngörerek tercihlerini Yaşamkent gibi semtlerden yana yaptı. Bu tercih, günümüzde lüks konutların ve gösterişli plazaların yükseldiği, ayrıcalıklı bir semt olan Yaşamkent'i taçlandırdı. Kısacası, değişimi seven ve yeniliğe sıcak bakanlar kazandı diyebilirim." diye konuştu. 


Başkent'in periyodik olarak artan nüfusunun iş yerleri ve konutlarda da dönüşümü beraberinde getirdiğini söyledi. Hızlı nüfus artışının beraberinde yerleşim sorununa yol açabileceğini belirten YÜKSEL, tüketicinin ihtiyacına yönelik olarak çok katlı prestijli plazaların ve konut projelerinin arttığına dikkat çekti. 


Yol üstünü renklendiren mağazalar


Son projeleri Anka Batı'yı da tüketicinin ihtiyaçlarına göre yapılandırdıklarını belirten YÜKSEL, proje detaylarından bahsetti. "Yaşamın başladığı Anka Batı'da dıştan komple ses ve ısı yalıtımı bulunuyor. Projemizde asansörlerden yangın algılama sistemlerine kadar tüm detaylara dikkat ettik. Enerji verimliliği sağlamak amacıyla merkezi kaskad yoğuşmalı sistem kullanarak yapılandırdığımız Anka Batı'da jeneratörden yangın deposuna kadar birçok ayrıntı bulunuyor.


İki ev yüksekliğine sahip tavanlar 


Her şeyden önce, farklılığı marka değerinin temeline koyan firmamız, 4.5 metre tavan yüksekliğine sahip iş yerleri ve 3 metre tavan yüksekliğine sahip konutlarıyla ev sahibi adaylarına ferahlığı, lüksü ve konforu vaat ediyor. Zarif peyzajı ile büyüklerin de çocukların da zevkle kullanacağı yeşil alanlar içinde; kamelya, çocuk oyun alanı, basketbol sahası ile şehrin içinde küçük bir şehir oluşturduğumuz Anka Batı'da ev ve iş yeri sahipleri sitelerinden dışarı çıkmak istemeyecek." diye konuşan YÜKSEL, 1+1, 2+1 ve 3+1'den oluşacak yeni projeleri için ön kayıt almaya başlayacaklarını sözlerine ekledi. 

 

Vatan EK


Geri Dön