29 / 03 / 2024

Konut projelerinde yeni trend alışveriş meydanı konsepti!

Konut projelerinde yeni trend alışveriş meydanı konsepti!

Son dönemde projelendirilen yeni konut projelerinde ihtiyaca yönelik ticari ünitelerin sayısı arttı. Yeni projelerin altları birer alışveriş meydanına dönüştürülüyor. 



Yeni konut projelerinde ihtiyaca yönelik ticari ünitelerin sayısı yükseltildi. Yeni Şafak Gazetesi'nden Emine Açar bugünkü yazısında kapısı çarşıya açılan projeleri sıraladı...

 

Her yeni projeyi bir başka farklılıkla gayrimenkul alıcısına sunan inşaat firmaları, son dönemde alışveriş sokağı unsurunu pazarlamaya başladı. Satışa çıkan yeni projelerin birçoğu altlarında mini birer alışveriş merkezi barındırır oldu. AVM olmayan ama bir alışveriş merkezinde bulunan birçok unsuru bir arada sunan bu tür projeler, daire sakinlerine ise evinin yanıbaşında sosyalleşme kolaylığı sunuyor. Bu tür projelerin sayısının her geçen gün arttığını gözlemliyoruz. Son 2 ay içinde satışa çıkan projelerin birçoğunda konsept aynı. İşte alında adeta küçük birer alışveriş merkezini barındıran projeler.

 

Mini çarşıyla iddialı

 

Konut projelerinde yeni trend alışveriş meydanı konsepti!

 

1-) Self İstanbul

Karden İnşaat’ın, Esenyurt’ta satışa yeni çıkardığı projesi Self İstanbul’da adeta içinde mini bir AVM barındırıyor. Projede 60 adet dükkanın yer alacağı çarşı konsepti yer alıyor. Karden İnşaat yöneticilerin sözkonusu çarşının bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlandığını belirtiyor. Sitede konutların yüzde 20’sini 1+1’ler, yüzde 80’i ise 2+1, 3+1 ve 4+1’ler oluşturuyor. Konutların satış başlangıç fiyatı 229 bin lira.

 

Web: www.selfistanbul.com.tr

 


Sanayiden dönüşüyor

 

Konut projelerinde yeni trend alışveriş meydanı konsepti!

 

2-) Vadikoru

İnvest İnşaat tarafından inşa edilen ve Eylül ayında satışa çıkan Vadikoru, Ayazağa bölgesinde sanayi dönüşümü olarak inşa ediliyor. Vadikoru’da 3 blokta 242 daire, 2 blokta 84 ofis ve 12 mağaza bulunuyor. Projede fiyatlar 401 bin liradan başlıyor.

 

Web: www.vadikoru.com

 


77 dükkanlı çarşı

 

Konut projelerinde yeni trend alışveriş meydanı konsepti!

 

3-) Demir Country

Demir İnşaat imzasıyla İstanbul’un Beylikdüzü bölgesinde konumlandırılan Demir Country projesi 9 blok 1160 daire ve 77 adet ticari birimden oluşmakta. Projede 1+1, 2+1, 3+1 normal dairelerin yanı sıra 3+1 ve 5+1 villa şeklinde dairelere var. Şirket yetkilileri günde 96 lira birikimle projeden ev sahibi olunabileceğini dile getirdi.

 

Web: www.demirinsaat.com.tr

 


Nidapark Bomonti

Konut projelerinde yeni trend alışveriş meydanı konsepti!

 

4-) Nidapark Bomonti

Rezidans, mağaza, ofis, otel ve meydanlardan oluşan Nidapark Bomonti projesi Tahincioğlu Gayrimenkul imzası taşıyor. 1 oda 1 salon dairelerin fiyatları 714 bin liradan başlangıç gösterdiyor. 536 konut, 102 ofis ve 12 mağazanın yer aldığı projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tiplerine yer verildi.

 

Web: www.nidaparkbomonti.com

 


Sinpaş da çarşılı projeye başladı

İçinde çarşıların olduğu projelere son örnek dün lanse edildi. Şinpaş GYO tarafından inşa edilen Metrolife Sancaktepe projesi 544 konut ve 10 bin metrekare çarşı alanından meydana geliyor. Projede 1+1’den 4+1’e kadar farklı konut tipleri yer alıyor. Lansmana özel yüzde 10, peşin ödemelerde ise artı yüzde 20 indirim yapılan Sinpaş Metrolife Sancaktepe’den peşinde 290 bin liraya konut almak mümkün.

 

Konut projelerinde yeni trend alışveriş meydanı konsepti!

 

Metroya komşu

 

5-) Metrolife Sancaktepe

Metroya komşu konumda yer alan Sinpaş Metrolife Sancaktepe projesi Üsküdar’a 22 dakika, Eminönü’ne 35 dakika, Zincirlikuyu’ya ise 45 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Metrekare birim fiyatları 4 bin 700 TL ile 6 bin 500 TL arasında değişiklik gösteren projeden hiç peşinatsız konut sahibi olunabiliyor. Buna göre 3. ayda yüzde 12, 12 ay sonra yüzde 12, teslim tarihi olan Mart 2020’de yüzde 38 ödeme yapılıyor. Kalan konut bedeline ise 48 ay vade farksız taksit imkanı var.

 

40 bin kişilik aile

 

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Sinpaş Metrolife Sancaktepe projesinin Sinpaş’ın Anadolu Yakası’ndaki 19. projesi olduğunu söyledi. Gacemer, “Anadolu Yakası’nda 1 milyon 300 bin metrekare inşaat, 12 binden fazla daire inşa ettik” dedi. Gacemer, sadece Sancaktepe’de bugüne kadar yaptıkları yatırımın 2 milyar liranın üzerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

 


Geri Dön