25 / 04 / 2024

Konut sahibi olmak zorlaştı!

Konut sahibi olmak zorlaştı!

80 milyon nüfusu olan ülkemizde milyonlarca dar gelirli insanımız, başını sokacak bir konuta hasrettir ve aldıkları ücretler dışında büyüklerinden bir mirası kalmayanlarla, yüksek maaşa sahip olmayanların "Kira öder gibi konut sahibi" olmalarının imkansızlığını, bilmeyen yoktur.



Siirt Gazetesi'nden Ömer Özer bugünkü yazısında konut sahibi olmanın zorlaştığından bahsetti. İşte o yazı:


80 milyon nüfusu olan ülkemizde milyonlarca dar gelirli insanımız, başını sokacak bir konuta hasrettir ve aldıkları ücretler dışında büyüklerinden bir mirası kalmayanlarla, yüksek maaşa sahip olmayanların "Kira öder gibi konut sahibi" olmalarının imkansızlığını, zannederim bilmeyen yoktur. 


Evli çiftlerden ikisinin de asgari ücret ile çalışanlar bile başkaca bir gelirleri yoksa, toplu konutlardan yararlanma şansları söz konusu değildir ve buna rağmen yapılan toplu konutların alıcı bulmaları, kimilerinin "Nasıl oluyor" diye düşünmelerine yol açmaktadır. 


Son yıllarda Türkiye'nin en çok kazanan sektörü olan inşaat sektörünün canlılığını koruması nedeni, konuta gerçekten ihtiyacı olanlar dışındaki durumları müsait vatandaşların, yatırım amaçlı olarak gösterdikleri teveccühtür. Konuta ihtiyacı olan yurttaşımız sayısının artması, kiralık evlere duyulan ihtiyacı da büyütüyor ve kiralanan evler, sahiplerine rahat bir kazanç sağlıyor. 


Siirt'te de son yıllarda özel sektör tarafından çok sayıda blok apartmanlar dikildi ve llısu Barajı için gerçekleştirilen istimlaklerden elde edilen paraların bu apartmanlardan konut alımında değerlendirildiği ifade ediliyor. Bazı vatandaşların da emekli ikramiyeleri ve biriktirdiği birkaç kuruşun yanı sıra banka kredisi kullanıp konut edindikleri gözlemlenirken, konuta ihtiyacı bulunan çoğu yurttaşımızın: "Aldığımız ücretle ömür boyu konut sahibi olma şansımız olamaz. Bir şekilde milli piyango vuracak ki, konut sahibi olabilelimdedikleri gözden kaçmıyor. İnşaat sektörü bundan sonraki yıllarda cazibesini sürdürecek mi bilemiyorum ama, işsizlik alanında lokomotif görevi gördüğünden hareketliliğini korumasını temenni ediyorum derken, Liramızın büyük ölçüde kan kaybına uğramasının, sektöre olumsuz yansıyacağı endişesini taşıdığımı da vurgulamak isterim. 


Siirt Gazetesi


Geri Dön