29 / 03 / 2024

Konut satarak cari açığı kapatırız!

Konut satarak cari açığı kapatırız!

Beylikdüzü Yakuplu'da İstanbul'un marinalı tek sahil kasabasını inşa eden Keleşoğlu Holding'in Başkanı Mustafa Keleş, "Acil eylem planı yapılması. Yılda en az 100 bin konut satarak cari açığı da kapatırız, dış borcu da azaltırız" dedi...



Mustafa Keleş, son dönemde hareketlenen konut sektörüne dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin şu an sıcak parayı bulacağı yerin yabancıya konut satışı olduğunu söyleyen Keleş, "Vatandaşlık bedeli çok yüksek. Bu bedel en fazla 300 bin dolar olmalı. Eğer bu gerçekleşirse yıllık ortalama 100 bin konut satar ve 30 milyar lira elde ederiz. Bu cari açığı da kapatır, dış borcu da azaltır." dedi.

İhracatçı kapsamına alınsın

Hatta inşaatçıları ihracatçı kapsamına almaları gerektiğine vurgu yapan Keleş, "Bizi heveslendirmeleri lazım. Daha çok çalıştırsınlar. Buna hazırız. Biz sadece konut satmıyoruz. Konutu satarken ciddi bir hizmet de satıyoruz. Yabancıya satış konusunda devletin sahaya inmesi şart. Bürokrasi hızlandırılmalı, çalışma izni, oturma izni, vatandaşlık sağlanmalı. Yabancı yatırımcının tapusunu alırken, vatandaşlığını da alması lazım." dedi.

Stok yapmayalım

Arz talep dengesinin bozulduğunun altını çizen Mustafa Keleş, "Bu bozukluk bizi de etkiliyor. Dolayısıyla biz de planlı ve yavaş ilerlemeye çalışıyoruz. Tüm inşaatçılara sesleniyorum, stoj yapmadan çalışalım. Bu kadar arz piyasanın dengesini bozuyor ve kendi ayağımıza sıkmış oluyoruz. İhtiyaçtan fazla stok yapmanın kimseye faydası yok. Fiyat dengesini de bozuyor" önerisinde bulundu.

Deniz İstanbul tüm hızıyla devam ediyor

Şehir merkezinde bir kasaba inşa ettiklerini belirten Mustafa Keleş, "Deniz İstanbul projemizin Mercan 1 etabını bu ay teslim ediyoruz. Mercan 2'nin ise yüzde 70'i bitti. Marina Mahallesi'ni de Haziran sonunda teslim edeceğiz. Deniz İstanbul, 300 villa, 4 bin 600 konut, ilkokulu, ortaokulu, lisesi, oteli, AVM'si, hastanesi, sosyaş tesisleri, parkları ve bahçeleriyle tam bir kasaba" dedi.

 


Geri Dön