29 / 03 / 2024

Mustafa Baygan: Yabancıya konut satışı cari açığın kapanmasına yardımcı oluyor!

Mustafa Baygan: Yabancıya konut satışı cari açığın kapanmasına yardımcı oluyor!

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, Türkiye’de yabancıya konut satışının doğrudan döviz girişi anlamında ekonomiye büyük fayda sağladığını söyledi. Yabancıya konut satışı cari açığın kapanmasına yardımcı oluyor...



ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, Türkiye’de yabancıya konut satışının doğrudan döviz girişi anlamında ekonomiye büyük fayda sağladığını söyledi. Baygan, “ Güney illerimiz yabancı yatırımcının radarında. TÜİK verileri, bunu ispatlar nitelikle” dedi.


ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı yabancıya konut satışı verilerini değerlendirdi. Mütekabiliyet yasasının yürürlüğe girmesinden sonra Türkiye’de yabancıya konut satışının ekonomiye doğrudan fayda sağladığını söyleyen Baygan,  Güney illerinin yabancıların radarında olduğunu söyledi.


 Yabancıya konut satışından yılın ilk 7 ayında 2,4 milyar dolar 


Mustafa Baygan, yabancıya konut satışının uluslararası doğrudan yatırımlar açısından kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Baygan, konuyla ilgili şöyle konuştu: “TÜİK verilerine baktığımızda uluslararası doğrudan yatırım girişlerinde gayrimenkuldeki artış dikkat çekiyor. Türkiye'ye Ocak-Temmuz döneminde, 7. 9 milyar dolar giriş olurken, gayrimenkul sektörü tek başına 2. 4 milyar dolar getirdi. 2013 yılının aynı döneminde 1,5 milyar dolar getirişi olan sektöre yabancı yatırım girişi yüzde 63. 9 yükseldi. Yani, Türk gayrimenkul sektörünün yabancıların radarında olduğunu söylemek yanlış olmaz. Özellikle mütekabiliyet yasasının çıkmasından sonra hızlanan yabancıların gayrimenkul alımları, her geçen yıl artış gösteriyor. Bunda, Türk inşaat firmalarının yurt dışındaki önemli fuarlara katılımı da büyük pay sahibi.”


ERA Türkiye, Güney’e iniyor


ERA Türkiye Koordinatörü, “TÜİK verilerine baktığımızda Türkiye'de 2014 yılının ilk 8 ayında yabancılara toplam 11 bin 754 konut satışı yapıldı. Yabancıların Türkiye'deki ilk tercihi Antalya olurken, sonrasında İstanbul geliyor İstanbul'u 753 konut ile Aydın, 688 konut ile Muğla ve 587 konut ile Bursa izledi” dedi. ERA Türkiye’nin İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Bursa başta olmak üzere toplamda 29 franchise sayısına ulaştığını söyleyen Baygan, “çok kısa bir süre sonra Aydın’da ve Bodrum’da yeni franchise ofislerini açacak. Türk insanına olduğu gibi, yabancı yatırımcılara da nitelikli gayrimenkul danışmanlığı hizmeti vereceğiz” şeklinde konuştu.



Geri Dön