19 / 04 / 2024

Konut satın alacaklar seçimleri bekliyor!

Konut satın alacaklar seçimleri bekliyor!

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten konutta hareketliliğin Haziran'daki genel seçimler sonrası yaşanacağı belirtiliyor. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da konut sektörünün büyüyeceğini ve yılın ikinci yansında canlanacağını öngördü..



Konutta hareketliliğin Haziran'daki genel seçimler sonrası yaşanacağı belirtiliyor. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da konut sektörünün büyüyeceğini ve yılın ikinci yansında canlanacağını öngören Keten inşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, sektörde bu yıl yüzde 4,5'in üzerinde bir büyüme beklentisi olduğunu kaydetti. Bu yıl ekonomide yüzde 3 civarında bir büyüme öngörüldüğünü inşaat sektöründe ise yüzde 4,5 üzerinde bir büyüme beklentisi olduğunu dile getiren Selahattin Keten, inşaatın Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu vurguladı.

 

"Konut balonu söylentisi piyasayı çok fazla sıkıntıya sokmadı" diyen Keten, Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 265 bin civarında daire alım satımının yapıldığını ifade etti. Keten, ayrıca, gayrimenkulün diğer yatıran araçlarına kıyasla karlılığını ispatlamış bir yatıran olduğunu kaydetti. 


Yeni Asya


Geri Dön