20 / 04 / 2024

Konut satış sözleşmesi!

Konut satış sözleşmesi!

Konut satış sözleşmesi, satın alınmak istenen bir ev için emlakçı ile çalışıldığı durumlarda ev sahibi alıcı ve emlakçı arasında imzalanan sözleşme olarak biliniyor. Konut satış sözleşmesi ne emlakçı komisyon sözleşmesi de diyebiliriz...




Konut satış sözleşmesi!


Konut satış sözleşmesi, satın alınmak istenen bir ev için emlakçı ile çalışıldığı durumlarda ev sahibi alıcı ve emlakçı arasında imzalanan sözleşme olarak biliniyor. Konut satış sözleşmesi ne emlakçı komisyon sözleşmesi de diyebiliriz. Emlakçı sattığı konuttan kazanacağı komisyon ücreti için bu sözleşmeyi taraflar arasında imzalatıyor.


Konut satış sözleşmesi nde satışa konu olan gayrimenkulün satış bedeli, gayrimenkul için ödenen kapora ve geri kalan bedelin nasıl ödeneceği, emlakçıya verilecek olan komisyon ücretine dair bilgiler yer alıyor. Konut satışında verilen kapora ev için bir ön güvence gibidir. Söz konusu kapora alıcı evi almaktan vazgeçtiği takdirde emlak satıcısında kalıyor. Konut satıcısı evini satmaktan vazgeçerse bu sefer kapora emlak alıcısına belli bir tazminat bedeliyle birlikte iade ediliyor.


Peki konut satış sözleşmesi nin geçerliliği nasıl olur? 


Bu sözleşmenin geçerliliği sözleşmenin resmi bir şekilde hazırlanması ve imzalanmasıyla oluyor. Aksi takdirde sözle verilen vaatler ve resmiyet niteliği taşımayan sözleşmelerle bu geçerlilik sağlanamıyor.



Adi yazılı gayrimenkul satış sözleşmesi!
Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noterde yapılırsa geçerlidir!
Satış vaadi sözleşmesi ne demektir?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön