29 / 03 / 2024

Konut satışındaki düzenlemeyle tüketici ve satıcı kazançlı çıkacak!

Konut satışındaki düzenlemeyle tüketici ve satıcı kazançlı çıkacak!

Tüketiciler, ön ödemeli konut satışında sözleşme tarihinden itibaren 24 aya kadar herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden cayabilecek. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu konuyu yorumladı.



Tüketiciler, ön ödemeli konut satışında sözleşme tarihinden itibaren 24 aya kadar herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden cayabilecek…


Konuyla ilgili Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu’nun görüşü aşağıdaki gibidir; 


İnşaat sektörünün uzun zamandır beklediği ve üzerinde hassasiyetle durduğu bu kararın yürürlüğe girmesi hepimizi sevindirdi. Gayrimenkul sektörü adına arka arkaya gelen önemli adımlar sektörümüzü canlandıracaktır. Söz konusu bu karardan önce alıcılar istedikleri zaman cayma hakkını kullanarak sözleşmeyi tek taraflı feshedebiliyorlardı. Ancak bu fesih nedeniyle konutun satışı veya satış vaadi sözleşmesiyle oluşan vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar satıcıyı zor durumda bırakıyordu. Bu karar ile hem tüketici hem de satıcı kazançlı çıkacak. 2017 yılında sektör olarak KDV oranlarının da bir an önce düşürülmesi, konut geliştiricileri için standartlar oluşturulması, yabancıya konut satışının bir ihracat kalemi gibi değerlendirilmesi gibi konularla ilgili de somut kararlar bekliyoruz.

 

Maketten konut satışında yeni düzenleme!



Geri Dön