19 / 04 / 2024

Konut satışları 2019'da patlayacak!

Konut satışları 2019'da patlayacak!

İnşaatta 25 senelik tecrübeye sahip olan Seba İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli, durgun seyreden konut piyasasının Nisan 2019'dan sonra uçuşa geçeceğini söyleyerek, "Çünkü faizdeki paralar gayrimenkule geri dönecek." dedi.



İnşaatta 25 senelik tecrübeye sahip olan Seba İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli, sektöre dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Posta gazetesinden Şebnem Ber'in haberine göre, durgun seyreden konut piyasasındaki esas sıkıntının yükselen konut kredisi faizleri olmadığını belirten Engin Keçeli, “İnşaatçılar olarak konut faizini biz dengeleriz. Problem yok. Asıl sorun, mevduat faizinin yüksekliği. İnsanlar bankadan yüzde 30 faiz aldıkları için konut almayı erteledi. Şu an konut satarken mevduat faizini yenemiyoruz, bu düşmeli” diye konuştu.

GAYRİMENKUL KAYBETTİRMEZ

Diğer bir yandan mevduattaki dönüşün yeniden gayrimenkule olacağını söyleyen Engin Keçeli, “İddia ediyorum, Nisan 2019’dan sonra konut satışları patlayacak. Çünkü mevduattaki dönüş gayrimenkule olacak. Yüzde 30’lara çıkan faizler, yüzde 10’lara düştüğü zaman insanlar paralarını alıp yeniden konuta gelecek. Türkiye’de gayrimenkul hiçbir zaman kaybettirmez” dedi.

FIRSATI KAÇIRMAYIN!

Keçeli’ye göre, şu an ev almak için büyük bir fırsat var. Çünkü ev fiyatları çok düşük. İnşaat maliyetlerindeki artışı ev fiyatlarına hala yansıtmadıklarını söyleyen Keçeli, “Nisan 2019’dan sonra gayrimenkule talep artacak ve fiyatlar artmaya başlayacak. O yüzden fiyatlar dipteyken evinizi alın” diye konuştu.


YENİ PROJELER YOLDA

Seba İnşaat, 2019 yılında da hız kesmeyecek. Şirket, 2019 sonunda yine Cendere bölgesinde yeni bir konut projesine başlayacak. Ulus'ta ise 80 dairelik yeni projesini hayata geçirecek. Diğer bir yandan Bodrum Küçükbük ve Yalıkavak'taki yeni projelerini de 2019 ve 2020'de satışa çıkaracak.

İstinye, Tarabya ve Ulus’ta nitelikli projeler hayata geçiren Seba İnşaat, son senelerdeise Kağıthane bölgesine odaklandı. İlk olarak Ayazağa’da ‘Seba Office Boulevard’ projesini tamamlayan şirket ardından Cendere’de Seba Flats ve Seba Suites projelerini görücüye çıkardı. Her iki projede de teslimler 2019 yılında yapılacak.

BODRUM ARTIK KAÇIŞ YERİ DEĞİL VARIŞ YERİ

Bodrum'da proje yapmaktan vazgeçmeyeceklerini söyleyen Engin Keçeli, "Eskiden Bodrum yeriydi, şimdi varış yeri. Herkes Bodrum'da bir ev sahibi olmak istiyor.  Biz de insanların bu hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz. Bodrum, İstanbul'dan çok daha popüler , Çünkü İstanbul krizi çok daha derin hissetti. Ama Bodrum öyle değil. İnsanlar birikimlerini Bodrum'a daha rahat yatırıyorlar." dedi.

BÖLGEYE GÜVENİMİZ TAM

Kağıthane’ye çok güvendiklerini söyleyen Engin Keçeli, “Cendere, Avrupa Yakası’nm Bağdat Caddesi olacak demiştim, oldu. Hatta buradaki yapılanma Bağdat Caddesi’ne kıyasla daha düzgün. Haliç’ten başlıyorsunuz, Kemerburgaz ve şimdi 3. Havalimanı’na kadar sıfır rakım. Yokuş çıkmadan, inmeden dümdüz 15 kilometrelik bir hat var. Bir tarafı ormana, diğer tarafı da denize ve derelere dayalı. Bu yüzden sınırlı bir yapılanma var ve bu da bölgeye büyük avantaj sağlıyor. Ve çok daha faka gelişecek bu bölge.

YÜZDE 100 PRİM YAPACAK

2020’de bambaşka bir cadde olacak burası. AVM’leri oldu, şimdi hastaneler geliyor. Herkese söylediğim şu; Gelin buradan ev alın. Burası yüzde yüz prim yapacak. Bu iddiamın altına da imzamı atıyorum” dedi.


Geri Dön