25 / 04 / 2024

faizdeki paralar gayrimenkule mi dönecek

faizdeki paralar gayrimenkule mi dönecek

İnşaatta 25 senelik tecrübeye sahip olan Seba İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli, durgun seyreden konut piyasasının Nisan 2019'dan sonra uçuşa geçeceğini söyleyerek, "Çünkü faizdeki paralar gayrimenkule geri dönecek." dedi.

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

Kripto paraları yasaklayan ülke sayısı artıyor!

Kongre Hukuk Kütüphanesi Küresel Hukuk Araştırmaları Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir rapora göre, 50 ülke daha kripto paraları yasakladı. Rapora göre, Cezayir, Bangladeş, Çin, Mısır, Irak, Fas, Nepal, Katar ve Tunus kripto paralara yasak getiren ülkelerden.

Almanya operasyonlardan elde edilen kripto paraları nakite çevirdi!

Almanya, bu yılın başlarında uyuşturucu kaçakçılarından ele geçirilen kripto paraları bir banka ile anlaşarak nakite çevirdi. 

Kripto paralar 2022'de ne olacak?

Toparlanma çabasında olan kripto paraların sene sonuna kadar yeni bir ralli başlatması mümkün görünmüyor. 2022 yılında Bitcoin’in bugünkü seviyelerden daha iyi bir konua ulaşabileceğine dikkat çekiliyor.

Kripto paraların değeri artacak mı?

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, Fed'in kararlarının kripto paraları nasıl etkileyeceğine ilişkin konuştu.

2022'de kripto paraları bekleyen büyük tehdit ne?

Laykon Bilişim, 2022 senesinde kripto paraları bekleyen büyük tehditleri açıkladı. Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, bu tehditlere yönelik alınacak önlemleri açıkladı. 

Kripto paralar kritik eşikte!

Kripto paralar değer kaybıyla sarsılırken hala tarihi zirveden uzak durumda. Uzmanlar Fed kararı okunmadan piyasada yeni bir adım atmanın riskli olduğuna dikkat çekti. 

Kripto paralar bağımlılık yapar mı?

Son zamanlarda çok sayıda yatırımcının vazgeçilmezi olan kripto paralara olan talep gittikçe artıyor. Uzmanlar kripto paralarının kumar gibi bağımlılık yapabileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor. 

Kripto paraların güvenliği için donanım cüzdan!

Ledger Üst Yöneticisi Pascal Gauthier, kripto paraların güvenliği için donanım cüzdanlarının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Kripto paralar için kritik gün: ABD Kongresi'nde konuşulacak!

Kripto para şirketlerinin yöneticileri ABD Kongresi'nden katı kurallar belirlememesini talep edecek. Yöneticiler, kuralların sert olması durumunda kripto paraların yer altına çekilebileceğine vurgu yapıyor.

Gayrimenkule talep artıyor!

Gayrimenkul Uzmanı Birgül Sarsın Dokuzcan sektörle ilgili yaptığı değerlendirmede gayrimenkule talebin artacağını söyledi.

Omicron varyantı kripto paraları nasıl etkileyecek?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralar Omicron varyantından nasıl etkilenecek? İşte Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü'nün konuyla ilgili açıklamaları...

Hindistan kripto paraları yasaklıyor!

Hindistan devleti, ülkede kripto paraların çoğunu yasaklamak için hazırlık yaptığını belirtti. Fakat kararın hangi kripto paraları kapsayacağı belli değil.

faizdeki paralar gayrimenkule mi dönecek Haberi

faizdeki paralar gayrimenkule mi dönecek

İnşaatta 25 senelik tecrübeye sahip olan Seba İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli, sektöre dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Posta gazetesinden Şebnem Ber'in haberine göre, durgun seyreden konut piyasasındaki esas sıkıntının yükselen konut kredisi faizleri olmadığını belirten Engin Keçeli, “İnşaatçılar olarak konut faizini biz dengeleriz. Problem yok. Asıl sorun, mevduat faizinin yüksekliği. İnsanlar bankadan yüzde 30 faiz aldıkları için konut almayı erteledi. Şu an konut satarken mevduat faizini yenemiyoruz, bu düşmeli” diye konuştu.

GAYRİMENKUL KAYBETTİRMEZ

Diğer bir yandan mevduattaki dönüşün yeniden gayrimenkule olacağını söyleyen Engin Keçeli, “İddia ediyorum, Nisan 2019’dan sonra konut satışları patlayacak. Çünkü mevduattaki dönüş gayrimenkule olacak. Yüzde 30’lara çıkan faizler, yüzde 10’lara düştüğü zaman insanlar paralarını alıp yeniden konuta gelecek. Türkiye’de gayrimenkul hiçbir zaman kaybettirmez” dedi.

FIRSATI KAÇIRMAYIN!

Keçeli’ye göre, şu...