26 / 04 / 2024

Konut satışları beyaz eşya sektörüne yarayacak!

 Konut satışları beyaz eşya sektörüne yarayacak!

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Aydilek; ilk 8 aylık verilerden hareketle, sektörde iç satışların yılın tamamını 2011 'e paralel, ihracatın ise yüzde 14-15 artışla tamamlamasını beklediğini söyledi.



Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Aydilek konutta faiz indirimi sonrası artış beklenen konut satışlarının beyaz eşya pazarına gecikmeli olarak 2013'ten itibaren olumlu yansıyacağını belirterek şöyle devam etti:


6 milyon satış olur


Bu yılı, satışta adet bazında yine 6 milyonun üzerinde tamamlarız, ihracatta ise alım gücü düşen Avrupa pazarında Türk firmalarının fiyat avantajıyla kazandığı yeni pazar paylarının etkisiyle yüzde 14-15 civarı artış bekliyoruz. Ancak sektör marjlarında daralma var. Fiyat rekabeti ve enerji verimliliği yüksek ürünlerde yılın ilk ay-larında yapılan kampanyalar marjları bir miktar aşağı çekti. Yılın tamamında kâr marjında sektör ortalaması yüzde 6-7 olur." Beyaz eşya sektörü 2011 yılını iç satışlarda 6 milyon 470 bin, ihracatta ise 14.4 milyon adet ile tamamlamıştı.


AA



Geri Dön