25 / 04 / 2024

Konut satışları Şubat’ta yükselişe geçti!

Konut satışları Şubat’ta yükselişe geçti!

TÜİK tarafından açıklanan konut satışları istatistik rakamlarına göre; konut satışları Şubat ayında yüze 15 artış kaydetti. 



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayı konut istatistiklerine göre, Ocak  ayında 70 bin 587 konut satılırken, Şubat  ayında yüzde 15 artarak 81 bin 222'ye yükseldi.  Ekomomist Dergisi'nde yer alan habere göre; geçtiğimiz yılın Ocak-Şubat ayında satışlar arasındaki değişim oranı yüzde 4'tü. Hürriyet Emlak Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, konut satışları 2020'nin şubat ayına kıyasla yüzde 31,6 düşse bile ilk iki aydaki makasın bu yıl daha açık olmasının sektör için umut verici olduğunu söylüyor.

Konut satışları Şubat’ta yükselişe geçti!

Yüksek faizlerin etkisiyle ev alımına olan ilginin hâlâ düşük seviyede olduğunu belirten Tandoğan, yılın ikinci yarısında faizlerin düşmesi yönündeki beklentilerin gerçekleşmesi halinde piyasanın hızlanacağını vurguluyor.

Hürriyet Emlak Şubat 2021 Endeksi satılık Konutlardaki fiyat yükselişini ortaya koyuyor. Endekse göre, satılık konutların ortalama metrekare fiyatlarında son bir ayda en yüksek artış yüzde 15 ile Edirne'de ve yüzde 22,2'lik artışla İstanbul Başakşehir'de gerçekleşti. Yıllık bazda değerlendirildiğinde ise, Muğla'da yüzde 70'e yakın bir fiyat artışı oldu. Ortalama metrekare fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında yüzde 6 ile Bartın, Afyonkarahisar, Tekirdağ ve yüzde 5 ile Van geldi. İstanbul satılık Konut piyasasında dikkat çeken ve son bir ayda yüzde 8 ila 22 oranındaki yükselişin yaşandığı ilçeler ise Başakşehir, Arnavutköy, Avcılar, Beykoz ve Ümraniye oldu. Son bir yıldaki fiyat artışlarına bakıldığında ise yüzde 79 ila 123 arasındaki oranlarla Avcılar, Sarıyer, Beykoz, Beşiktaş ve Üsküdar başı çekti.

Zeynep Tandoğan, önümüzdeki dönemde hem Ege bölgesinde hem de Türkiye genelinde gayrimenkulün önemli bir yatırım aracı olmaya devam edeceğini  öngördüklerini söylüyor.

İstanbul'da Şubat ayında 15 bin 929 adet konut satıldı!

Konut kredisi kampanyaları satışları artıracak!

Konut piyasası hareketlendi!


Geri Dön