18 / 04 / 2024

Konut satışlarında görülmemiş talep!

Konut satışlarında görülmemiş talep!

Düşük faizli konut kredisi paketi, konut almak isteyen vatandaşları harekete geçirdi. Sektörün önde gelen firmaları talep fazlalığı sebebiyle, mesai saatleri dışında da çalıştıklarını belirtirken, ikinci el konut fiyatlarında artış yaşandığını söyledi...



Avantajlı konut kredileri piyasalarda sevince sebep olurken, sektör firmaları pazar günü akşam saatlerine kadar tanıtım, pazarlama ve satış için mesai yapıp, talepleri cevaplamaya çalışıyor. Sektörün önde gelen firmaları fiyatları artırmadıklarına dikkat çekti. 

Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın duyurduğu, Cumhuriyet tarihinin en iyi fırsatı şeklinde nitelendirilen süper avantajlı kredi paketi kapsamında konut ve otomobil kredisi kullanmak isteyen yüzbinlerce vatandaş firmaların telefonlarını adeta kilitlerken, bankalar gösterilen ilgi sebebiyle taleplere yetişmekte güçlük çekiyor. 

Ekonomi yönetiminin koronavirüs salgını sonrasında emlak piyasasını canlandırmak amacıyla birinci ve ikinci el konutlara yönelik uygun faizli kredi kampanyası başlatmasından sonra konut faizlerinin çok uygun hale geldiğini, fakat bazı kesimlerin fiyatları yukarı çekmesinin tepkilere sebep olduğunu dile getiren Koç İnşaat Satış Yöneticisi Işıl Ertin, "Herkesin alması için bizim fiyatlarımız korona öncesi ve döneminde neyse şu anda da aynı. Fiyatlar bir lira bile oynamadı. Bu nedenle projelerimize büyük ilgi patlaması var" diye konuştu. 

İZKA İnşaat Satış Yöneticisi Cahide Köksal ise olağanüstü talep aldıklarına dikkat çekerek, "Yönetim Kurulu Başkanımız Azat Yeşil'in bu konuda hassasiyeti var. Asla artış söz konusu değil. Örneğin Park Yaşam Santorini'de son iki daire kaldı. Son bir hafta içinde bu projedeki stoklar anında eridi" şeklinde konuştu.

İKİNCİ ELDE ARTIŞ GÖRÜLDÜ

Düşük faizli konut kredileri piyasalarda sevinçle karşılanırken, sektör firmaları pazar günü akşam saatlerine kadar tanıtım, pazarlama ve satış için mesai yapıp, talepleri yanıtlıyor. Yüzde 0,64 faizli krediler özellikle İzmirde hareketlenmeye sebep oldu. Emlakçılar krediden önce 400 bin lira olan evlerin 450-460 bin liraya çıktığını ifade ederken, bazı emlakçılar ise sağduyulu ev sahiplerinin fiyatları artırmadığını ve aynı faiz öncesi rakamlarda kaldıklarına vurgu yaptı. 

Metin Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, fiyat artışlarının özellikle 2. el konutlarda yaşandığına dikkat çekti. Uysal'a göre ikinci el ev satanlar fiyatlara yüzde 10 ile 15 zam yaptı.

GÖRÜLMEMİŞ BİR YOĞUNLUKLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İzmir'de İZKA İnşaat Satış Yöneticisi Cahide Köksal, faizlerdeki düşüşle sektörde görülmedik bir satış ve talep patlaması olduğunu, bu talepten dolayı pazar günü akşam saatlerinde bile müşterilerine randevu vererek bilgilendirme yaptıklarını dile getirdi. Köksal "Santorini projemizde son iki daire kaldı. Talep olağanüstü ama biz konut fiyatlarımızı asla yükseltmedik. Tarihin en iyi faiz oranlarından yararlanıp ev almak isteyenlerin ellerini çabuk tutması gerekiyor" diye konuştu. 

İZMİR'E ÖZEL İLGİ VAR

Megapol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, firma olarak aynı fiyatlarla konut satışını sürdürdüklerini dile getirerek, "Bizim faiz oranlarına bir fiyat politikamız hiç bir dönemde olmadı. Biz ev alacak vatandaşa daha çok nasıl destek oluruz diye bakıyoruz. Oranlarla işimiz yok. Biz lansman fiyatlarımız neyse halen aynı fiyatlarla satışlara devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

0.64 faiz oranlı konut kredisine nasıl başvurulur?

Konut fiyatları bir haftada yüzde 10 arttı!

Konut satışları faiz indirimleriyle canlanacak!


Geri Dön