25 / 04 / 2024

Konut satışlarında hedef orta ve alt gelir grubu oldu!

 Konut satışlarında hedef orta ve alt gelir grubu oldu!

Gayrimenkul sektörü yeni yılla beraber hedeflerini açıkladı. Alt ve orta gelir grubuna yönelecek olan sektör ucuz konut için düşük faizli modeller geliştirmeye çalışıyor. 



Konut üreticileri 2018 yılında 1.5 milyon konut hedefini tutturmak için kampanyalar hazırlıyor. Vatan Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre; sektör 2017 yılını 1.3 milyonu aşkın konut satış rekoruyla kapattı. 2018'de ise bu rakamların artması öngörülüyor. 


2018 yılında sektörün odak noktası orta ve alt gelir grubu olarak ortaya çıkıyor. Sebebi ise 2017'de yatırımcı profilinin sektörden yavaş yavaş çekilmeye başlaması.

 

Yatırımcıların bekle gör politikasına geçmesiyle konuta oturum için ihtiyacı olan yerli alılcılar söz sahibi olmaya başladılar. sektöre göre artık hedefte orta ve alt grubu var.

 


2018 BEKLENTİLERİ

1- Konut kredi faizlerinin yüzde 1’in altına inmesi

2- Alternatif finansman modellerinin geliştirilmesi

3- 2017’de verilen teşviklerin devam etmesi

4- Konut bankası ya da sektöre yönelik bir banka kurulması

5- Sektörün yurt dışında markalaşması


2018 HEDEFLERİ

1- 1.5 milyon konut satışıyla rekor kırılacak

2- Kentsel dönüşüm hızlanacak, büyük çaplı projeler başlayacak

3- Yabancıya satış 20 bin adetleri aşacak

4- Gayrimenkul sertifikaları gündeme gelecek

5- Orta ve alt gelir grubuna yönelik satışlar hızlanacak

 


TOKİ’nin hedefi 70 bin

 Konut satışlarında hedef orta ve alt gelir grubu oldu!

 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, 2018’de 65-70 bin arası konut inşa etmeyi hedeflediklerini açıkladı. 2016’da 65 bin, 2017’de 65-70 bin arası konut ürettiklerini aktaran Turan, “Bunlar Türkiye’de yapılan toplam konutun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor” dedi.

 

KONUTDER

 Konut satışlarında hedef orta ve alt gelir grubu oldu!

 

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, “Alternatif finansman modellerinin gelişmesiyle orta ve alt gelir grupları da konut satın alma imkanı bulacaktır. Özellikle gayrimenkul sertifikalarının aktif kullanılmaya başlanmasıyla 5 bin TL’si olan bir vatandaşımız bile konut sektöründe oluşan değer artışından yararlanabilir. Vatandaşımız faiz masrafını yüklenmeden ev alabilir” diye konuştu.

 

EMLAK KONUT


 Konut satışlarında hedef orta ve alt gelir grubu oldu!

 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum,kentsel dönüşüm sürecinin 2018’in önemli gündem maddeleri arasında yer alacağını vurguladı. Kurum, kredi faiz oranlarının makul seviyelere getirilmesinin konut sektöründe istikrarın sürdürülmesi adına önemli bir gelişme olacağını belirtti.

 

GYODER

 Konut satışlarında hedef orta ve alt gelir grubu oldu!

 

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, “Türkiye gayrimenkul sektöründe orta ve orta alt gruba ait konut ihtiyacı oldukça yoğun olarak sürüyor. Orta üst ve lüks segmente talebin orta alt segmente göre biraz yavaşladığını görüyoruz” diye konuştu.

 


Emlakta 2018 beklentileri!
 


Geri Dön