26 / 04 / 2024

Sedat Altınay: Konut satışlarında patlama olacak!

Sedat Altınay: Konut satışlarında patlama olacak!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay seçim sonrası konut fiyatları hakkında bilgi verdi. Altınay 2016 konut satışlarında patlamanın yaşanacağı yıldır dedi.



Seçimler ülkemiz için hayırlı olsun diyerek konuşmasına başlayan Altınay, herkes güven ve istikrardan yanaydı bu yüzden iyi bir seçim oldu dedi. 

Altınay, "Halk üzerine düşen görevi yaptı. Bundan sonra iş yöneticilere kaldı. Seçimler bittiği akşamı sektörde hareketlilik ve güven duygusu hâsıl oldu. 

Daha önce konut satmak ya da almak isteyen vatandaşlarımız güven ortamı sağlanmayınca tedirgindi. Seçim de AK Parti'nin tek başına iktidar çıkması halk tarafından olumlu kabul edildi "dedi. 


KONYA'MIZ YATIRIM CENNETİ

 Alım satım yapmak isteyenlerin Konya'da yatırım yapmak için can attıklarına vurgu yapan Altınay, "Bu istikrarla birlikte hükümetimizin Konya'ya yapacağı bir çok yatırım var. Metroda faaliyete geçtiği zaman Konya'mız hem nüfus olarak patlama yaşayacak hem de bölgede bulunan bütün arazilerimiz, konutlarımız ve diğer dükkan vasıflı olan gayrimenkul sektörü değer kazanacaktır. 

Başbakanımızda Konya'yla ilgili özel gayret göstermektedir. En kısa sürede Konya'mızda gayrimenkul sektöründe patlama olacaktır "dedi. Konya'mız yatırım cenneti diyenAltınay, "Diğer vilayetlere göre daha kaliteli konutlar yapılıyor.Hayat standartlı konutlar yapılığı için dış yatırımcılar Konya'yı tercih ediyor. Bizde hem yurt dışında hem de yurt içindeki bütün vatandaşlarımızı Konya'ya yatırım yapmaları için gayret ediyoruz. Konya'da inşaat sektörü çok gelişti. İnşaat firmaları sadece inşaatı yapsınlar alım işini de emlakçılara bıraksınlar. Emlakçılar konutun değerini en iyi tespit eden kurumlardır. 

Onlar yapsınlar bizde aracı kuruluş olarak yapmış oldukları konutları satışa arz edelim. Yapılan iş profesyonel olursa işer daha iyi olur" dedi. 


KİRALARDA BÜYÜK BİR RAHATLAMA OLDU 

Seçimden sonra kiralarda büyük bir rahatlama olduğunu dile getiren Altınay, "Okullar açıldı. 

Öğrencilerimiz kayıtlarını yaptırdı. Tayin ve atamalarda bitti. Bu yüzden vatandaş kiralık konut sıkıntısı yaşamıyor. Kira fiyatlarımız 350 liradan başlayıp 800 liraya kadar çıkıyor "dedi. Seçim öncesinde sektörün sıkıntılarını dile getiren Altınay, seçim öncesinde istikrar olmadığı için satışlar canlı değildi. Seçimden sonra telefonlarımız hızla çalmaya başladı. Bundan sonra daha hareketli ve kaliteli sezon geçireceğiz diyerek Suriyelilerle ilgili sıkıntılarını şöyle dile getirdi: "Bütün vatandaşların Suriyelilerle ilgili sıkıntısı var. Kiralar yukarıya doğru çıktı. Suriyeli kardeşlerimiz 4 kişilik tuttukları evlerde 14 kişi olarak kalıyorlar. Bu da büyük sıkıntıları ortaya çıkarıyor. En büyük problem iletişim sorunu. Bu soruna biran önce çözüm bulunmalı. Suriyelilere belli bir alan ayrılmalı o bölgede kalmalılar. Şu anda Suriyeliler her yerde dağınık bir şekilde yaşamlarına devam ediyor." 2016'da konut fiyatları ve satışlarında artış olacağının altını çizen Altınay, "Konut fiyatlarında artış olacak. Çünkü inşaat girdi maliyetlerinde fiyat yükseltilir. Talebin üzerinde konutlarda yapıldığı için fiyatlar artıyor. Seçimlerden önce Ekonomi Bakam'yla yaptığımız toplantıda yabancı vatandaşlara günü birlik Türk vatandaşının alıp satabildiği bir sistem hazırladık. Şu ana o sistem hazır. Hükümetimizin birinci önceliği de bu sistemdir. Sistem başladığı zaman gayrimenkulde Konya'mızda hem fiyatlarda hem de satışlarda çok büyük patlama olacaktır "dedi. 



Rasyonel Haber 


Geri Dön