24 / 04 / 2024

Konut satışlarının Eylül'de iki katına çıkmasını bekliyoruz!

Konut satışlarının Eylül'de iki katına çıkmasını bekliyoruz!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan yaptığı açıklamada konut satışlarının Eylül'de Ağustos'a göre iki katına çıkmasını beklediklerini söyledi.



Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesiyle Ağustos'ta konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.1 artarak 34 bin 148 oldu. Takvim gazetesinde yer alan habere göre, ipotekli konut satışları ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 168, Temmuz'a göre yüzde 161.4 arttı.

Konut satışlarının Eylül de iki katına çıkmasını bekliyoruz!

İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kamu bankalarının uyguladığı indirimin bekleyen talebi harekete geçirdiğini, ancak bu artışın konut üreticisinin arzu ettiği gibi gerçekleşmediğini belirtti. Bu konuda iki önemli eksik olduğunu söyleyen Durbakayım, "Birincisi; gerçekleşen satışların büyük bölümü, ikinci el pazarında oldu. İkinci eksik nokta ise ipotekli satışların kaynağında kamu bankaları vardı. Konut kredisine verilen faiz teşviğinin sadece birinci el pazarına yapılması ve özel bankaların da söz konusu faiz indirimine destek vermesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

STOKLAR ERİYOR


Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan da konut satışlarının Eylül'de Ağustos'a göre iki katına çıkmasını beklediklerini belirterek, "Eylül'de yaklaşık 50-60 bin civarında ipotekli konut kredisi kullanımı bekliyoruz" diye konuştu. Yaklaşık 1 senedir alt ve orta gelir grubunun gayrimenkul alamadığını söyleyen Taylan, bu grupların çok hızlı bir şekilde alıma geçmesiyle ikinci el stokların hızla azaldığını dile getirdi.

 

2019 Ağustos'ta 110 bin 538 konut satıldı!


Geri Dön