25 / 04 / 2024

Konut satışları artıyor mu

Konut satışları artıyor mu

Hükümetin kamu bankalarıyla yaptığı faiz indirim kampanyası konut piyasasına hareket getirmişe benziyor. Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Tandoğan, haziran ayında satılık konutta son beş yılın en yüksek talebini gördüklerini söylüyor.

İnşaat sektörü 2019’un 2. yarısından umutlu!

Faiz indirimlerinin etkisi konut satışlarına yansıdı. Ağustos’ta konut satışları yıllık bazda yüzde 5.1 artarak 110 bin 538’e ulaştı. Faiz indirimine özel bankaların da katılmasıyla konut satışlarında pozitif seyrin devamı bekleniyor...

Konut satışlarının Eylül'de iki katına çıkmasını bekliyoruz!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan yaptığı açıklamada konut satışlarının Eylül'de Ağustos'a göre iki katına çıkmasını beklediklerini söyledi.

Konut satışında Ağustos tablosu umut veriyor mu?

Konut satışları ağustosta geçen yılın üstüne çıktı ve bu yılın en yüksek satışı gerçekleşti ama önemli olan ilk satışlar ve oradaki artış konut stokunu eritme umudunu yeşertecek boyutta değil...

Faiz indirimi konut piyasasını canlandırdı!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay yaptığı açıklamada faiz indiriminin konut piyasasını canlandırdığını söyledi.

Konut satışları hız kesmiyor!

Türkiye'de en güvenli yatırım araçlarından biri olan konut sektöründe, satışlar son 6 yılda sürekli artış gösterdi

Konutta satışlar artıyor mu?

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, gerek kamu gerekse sektör oyuncuları tarafından atılan adımları olumlu buluyor.

Gayrimenkule talep patladı!

İlk beş ayda banka kredileri adette yüzde 30, hacimde yüzde 19 büyüdü. 10 yıl vadeli konut kredilerinde faiz oranları yüzde 1'in altına düştü.

Bu yıl konut satışlarında 5 milyar dolar aşılacak!

Gayrimenkul uzmanı Haluk Sur, yabancı yatırımcı çeken en önemli sektörlerin başında gayrimenkul sektörünün geldiğini belirterek, 'kartopu etkisiyle giderek büyüyen bir yapının oluşması risklidir' dedi.

Konut satışları Ağustos'ta artmaya başladı!

Konut satışlarındaki yedi aylık gerilemeye rağmen, gelişmekte olan ülkeler gayrimenkul bilgi sistemi Reidin verilerine göre, fiyatlar Ağustos sonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 16.76 yükseldi...

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart ayında aylık yüzde 9,6 artışla 683 bine yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı.

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

İnşaat maliyetlerindeki artış tam gaz! Konut satışları maliyetlerden nasıl etkilenecek? Sektörü neler bekliyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde inşaat maliyetlerini ve konut satışlarını kaleme aldı. H. Bader Arslan, yakın zamanda yeni konut satışlarının artışa geçeceğine ilişkin bir sinyal olmadığına dikkat çekti. 

Şeref Oğuz: Alım gücü düşüyor konut satışları artıyor!

Türkiye'de konut satışları konut fiyatlarındaki artışa rağmen devam ediyor. Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz artan konut fiyatları ve satış rekorlarını kaleme aldı.

ABD'de ikinci el konut satışları yeni yıla artışla başladı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ocak 2022'de arttı ve öngörülerin tersine artış sergiledi. 

Dövizdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

Konut satışları artıyor mu Haberi

Konut satışları artıyor mu


Pandemi sürecinde hükümetin açıkladığı konut destek paketi kapsamında konut faiz oranları yüzde 0,64 ile kamu ve katılım bankalarında son yılların en düşük seviyesinde. Ödemeleri bir yıl ertelemeli, 15 yıl vadeli kampanya sayesinde ev sahibi olmak isteyenler için fırsat doğdu. Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari işlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan ile kampanya sonrası emlak piyasasını konuştu.

Faiz indirim kampanyası piyasalara, işlemlerinize nasıl yansıdı?

Kampanyanın açıklandığı ilk günlerden itibaren satılık talebi geçtiğimiz beş yılın en yüksek seviyesinde. Öyle yüksek bir seviyeden bahsediyoruz ki en yakın dönemle kıyasladığımızda 2,5 kattan daha fazla bir büyüme görüyoruz. Satılık talebindeki müthiş artış, kiralık talebini biraz yavaşlattı. Mayıs ayının son haftasında kiralık talebi yüzde...