26 / 04 / 2024

Konut sektöründen KDV sabitlensin talebi!

Konut sektöründen KDV sabitlensin talebi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca temel gıdalar için 7 puan oranında vergi indirimine gidilmesinden sonra dikkatler konut sektöründeki KDV'lere çevrildi. Peki uzmanlar KDV düzenlemesi için ne diyor? İşte ayrıntılar...



Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca temel gıdalar için 7 puan oranında vergi indirimine gidilmesinden sonra dikkatler konut sektöründeki KDV'lere çevrildi. Konut sektöründe vergiler büyüklüklere ve yer ladıkları arsa bedellerine göre değişiklik gösteriyor. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut sektöründeki KDV'ler yüzde 1-8 oranında ve yüzde 18 oranında uygulanıyor; peki yeni düzenleme ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Konut sektöründen KDV sabitlensin talebi!

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, konuyla ilgili açıklamasında "“Vergi oranlarının farklılığı kafayı karıştırıyor. Ayrıca sınır iki ilçe arasında bile farklı uygulamalar var. Bunu net yapmak lazım. Bu, kayıt dışılığı ortadan kaldırır” ifadelerini kullandı. 

Konut sektöründen KDV sabitlensin talebi!

Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, ise konuya ilişkin olarak,  “Bu süreçte maliyetler de çok arttı. Birde KDV yüzde 18’e gelince satışları engelleyen bir şey oldu. Özellikle KDV’nin yüzde 8’e sabitlenmesi maliyetlerin arttığı bu dönemde çok faydalı olacak, bu durum yeni projelere de ivme kazandıracak” diye konuştu. 

Konut sektöründen KDV sabitlensin talebi!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan da konutta KDV oranlarının yüzde 8’e sabitlenmesi gerektiğini belirterek, “KDV indirimi, hızlandıracak bir adım olacak” diye konuştu. Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay ise KDV ile ilgili olarak, sadeleşmeye gidilmesinin gerekli olduğunu vurguladı ve kafa karışıklıklarının giderilmesi gerektiğini belirtti. 

Konutta hareketlilik başladı: Alıcılar konuta koştu!

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

2022 Ocak'ta 88 bin 306 konut satıldı!

Konutta KDV indirimi kapıda! Fiyatlar düşecek mi?


Geri Dön