29 / 03 / 2024

Konut sektörüne destek arttı!

Konut sektörüne destek arttı!

Hükümet; toplumun tüm kesimlerini rahatlatacak adımlar atmaya devam ediyor. Teşviklerle gelirler artacak, vatandaş rahat edecek.



Hükümet vatandaşın refaha kavuşması için düğmeye bastı. İşçiden esnafa, dar gelirliden ev hanımına, işsize kadar toplumun tüm kesimlerini rahatlatacak adımlar atılıyor.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, hayata geçirilen teşviklerle gelirler artacak, faturalar düşecek, borçlar kolay ödenecek, destekler artacak. Türkiye'de elde edilen kazanımlar, tüm kesimlere yansıtılıyor.

İNDİRİM UZADI

31 Ekim tarihinde bitirilmesi planlanan ancak yıl sonuna kadar uzatılması yönünde yeni bir karar alınan KDV oranlarını yüzde 18’den 8’e indirilmişti. İndirim uygulamasından faydalanarak 500 bin lira değerinde bir ev alanlar yüzde 18 KDV'lik KDV oranına denk gelen 90 bin yerine, indirimle 40 bin liraya ödüyor. Bu durumda KDV’den 50 bin lira kar elde edilmiş oluyor.

İMARDA BARIŞ

Konutlardaki imar ve iskan sorununun çözülmesi için "İmar Barışı" başvuruları 15 Haziran'a kadar uzatılırken, Yapı Kayıt Belgesi bedeli ödemeleri için de son gün 30 Haziran olarak belirlendi. 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren imar affı kapsamında bu güne kadar 9 milyonu aşkın başvuru alındı.

BORÇLAR YAPILANDIRILIYOR

Vergi ve prim borçlarının yapılandırmasında milyonlarca kişiye yeni fırsat tanındı. Vergi borçlarına ilişkin yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde 28 Aralık 2018 itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal eden borçlulara, borç tutarlarını, 28 Şubat'a kadar ödemeleri için imkan sağlandı.

Konutta 2019 fırsatları!


Geri Dön