29 / 03 / 2024

Konut sektörüne pandemi etkisi!

Konut sektörüne pandemi etkisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında Ege'de yer alan konut fiyatlarını kaleme aldı.



Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında Ege'de yer alan konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Sipahi'nin o yazısı...

Ege kıyılarındaki evlere müthiş derecede ilgi var. Eskiden emeklilerin ilgisini çeken bu yerler şimdilerde yeni mezunların bile radarına girdi. İzmir'in nüfusu gün geçtikçe artıyor. Bunun birçok nedeni bulunuyor. Kuşkusu bunun en büyük nedenlerinden biri İstanbul'un kalabalık bir şehir olması,  hayatın daha da zor olması şirketlerin uzaktan çalışma sistemine girmesi... Bu durum bu bölgelerdeki konut fiyatların artmasına neden oluyor.

 Konut sektörüne pandemi etkisi!

İzmir konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu. Bu araştırma İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından yapıldı. Dünyadaki 150 şehrin yer aldığı rapora göre Türkiye’nin üç büyük şehri listede yer bulunuyor. Son 12 ayda İzmir’deki konut fiyatları yüzde 33.9 yükseldi.  Ankara  yüzde 30.3 ile ikinci; Yeni Zelanda’nın Wellington kenti yüzde 30.1 ile üçüncü; İstanbul yüzde 28.8 ile dördüncü sıraya yerleşti. Bu yükselme Türkiye’deki yüksek enflasyon ve TL’nin değer kaybı olarak değerlendiriliyor. Bu rakam aslında bölgeye olan ilgiyi de gözler önüne seriyor. Bazıları “Rakamlarda balon oluştu, fiyatlar düşer”  yorumunu yapıyor.  Fakat  ilgi devam ettikçe fiyatlar düşmez hatta yükselmeye devam eder. 

Dünyada konut fiyat artışında hangi il şampiyon oldu?


Geri Dön