25 / 04 / 2024

Konut sektörünü hareketli günler bekliyor!

Konut sektörünü hareketli günler bekliyor!

Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "Siyasi belirsizliğin geride kalmasıyla birlikte doların yükselmesi ve İnşaat sektörün belirginleşmesiyle durağanlaşan konut piyasasını hareketli günler bekliyor" dedi.



İstikrarla beraber İnşaat sektöründe yeni yatırım imkanlarının doğacağını belirten Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "Siyasi belirsizliğin geride kalmasıyla birlikte doların yükselmesi ve İnşaat sektörün belirginleşmesiyle durağanlaşan konut piyasasını hareketli günler bekliyor" dedi.


"YATIRIMCININ BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKMAYACAK"


Yaşanan siyasi boşluk nedeniyle inşaat ve kentsel dönüşüm politikalarının hayata geçirilemediğini ifade eden Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "İstikrarsızlıktan dolayı hayata geçirilemeyen projeler inşaat sektörü açısından baskı unsuru oldu. 1 Kasım seçimden tek başına iktidar çıkması, öncelikle kurun daha istikrarlı seyrine ve yatırımcının beklentilerine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.


"İSTİKRARIN ETKİSİ PİYASALARDA GÖRÜLECEK"


Seçimin daha yeni geçtiğini vurgulayan Akbıyık, "Seçimden sonra piyasada hareketli günler yaşanıyor demek için daha erken fakat kısa zaman içerisinde etkisini göreceğiz. İnşaat sektöründe ilerleyen günlerde mutlaka bir canlanma yaşanacaktır. Belirsizlikten dolayı ertelenmiş yatırım talepleri yeniden gündeme gelecek ve istikrarla beraber yeni yatırım imkanları doğacak" şeklinde konuştu.


Konut ve inşaat piyasasının kısa sürede hareketli günler geçirmeye başlayacağını ifade eden Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar çıkması sonrası piyasada olumlu hareketlenmeler başlayacaktır. Seçim daha yeni geçti piyasada hareketli günler yaşanıyor demek için daha erken fakat kısa zaman içerisinde etkisini göreceğiz" diye konuştu.


"PİYASA HAREKETLENECEK"


Piyasalarda hızlı bir hareketlenmenin hemen yaşanmayacağını vurgulayan Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, "İnşaat sektöründe ilerleyen günlerde mutlaka bir canlanma yaşanacaktır. Belirsizlikten dolayı ertelenmiş yatırım talepleri yeniden gündeme gelecek ve 2016 yılında piyasa hareketli bir şekilde karşımıza çıkacaktır. İstikrarla beraber yeni yatırım imkanları doğacak. Seçmenin talep ettiği gibi istikrarın sağlanması ile ekonomik dengeler düzene oturacak, yapı sektörünün belirsizliklerden çıkarak tekrar hareketli bir döneme girecektir" şeklinde konuştu.


"YATIRIMCILAR ARTACAK"


Önceki dönemde yaşanan siyasi boşluğun piyasalarda hissedildiğini ifade eden Akbıyık, "Yaşanan siyasi boşluğun, merkezi yönetimin inşaat ve kentsel dönüşüm politikalarını dilediği gibi hayata geçirememesi ve makroekonomik verilerin olumsuz etkisiyle sektörde ciddi baskı oluşturdu. Vatandaşlar açısından faiz oranlarının artması, kurlara bağlı maliyet artışları ve doğrudan yatırım hacminin zayıflaması olumsuz olarak değerlendirilmişti. 1 Kasım seçimden tek başına iktidar çıkmasının öncelikle kurun daha istikrarlı seyrine ve yatırımcının beklentilerine katkı sağlayacak" dedi.


Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön