24 / 04 / 2024

Konut sitelerinde havuz güvenliği!

Konut sitelerinde havuz güvenliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " konut sitelerinde havuz güvenliği " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...



Site yaşamının tercih edilmesi ve inşaat firmalarının pazarlama  argümanlarından biri de açık erişkin ve çocuk havuzlarıdır.


Havuz olan yerde özel mevzuatlar vardır, bu tesislerin hijyen ağırlıklı denetimleri yeterli bir takibe sahiptir ve site yönetimleri de buna dikkat derler. Belli akademik standartlardaki kimyasallama, şartlandırma ile havuzlar yüzülebilir hale getirilebilir ve bu standartlar bazı ölçümlerle de analitik olarak takip edilebilir.

Asıl olan, başta küçük ve ileri yaştaki sakinlerimizin boğulmaya karşı güvenliğidir.


Havuzlar, kesinlikle belli bir saatte açılmalı ve kapanmalıdır. Bu kapama bir disiplinden ziyade fiziki olarak da bazı yaşlar için aşılamaz engeller oluşturmalıdır.


Tabi ki, yazılı ve görsel uyarılar önemlidir, ama küçük yaştaki sakinlerimiz için aşılamaz engellerin havuz net olarak çerçevelenmesi gerekir. Bu engeller belli bir derinliğe sahip olan süs havuzları için de geçerlidir.

Hukuki olarak tüm fiili tedbirler alındıktan sonra, küçük yaştaki bir sakinin üzerindeki kıyafetin mayolu veya günlük giysi olması mahkemelerde ciddiye alınan bir detaydır.


Bazı sitelerimizde, komşuluk hukukunun değil de adli hukukun uygulandığına şahit oluyoruz: “Vaziyet planında havuzların çevresinde çit, engel olmadığı , mevzuata göre maliklerin 4/5 kadar çoğunluğu onaylamadıkça bir değişiklik yapılamayacağı, vs…” gibi gerekçelerle bu engellerin yapılmadığı maalesef site avukatları marifetiyle cevaben maliklere iletilmektedir. Avukatlık mesleği taraflıdır, taraflı olmasa, mahkemelerde iki avukat bir hakim olmazdı.


İkamet en temel insanlık ihtiyacıdır ve yalnızca güvenli alanlarda yapılır. Güvenlik yönetim kurullarının kanuni görevidir ve talimatsız olarak yapılır ve usulen karar defterine geçirilir.


Ne vaziyet planı, ne işletme projesi, ne yönetim, ne denetim ne de mahkeme insan yaşamının güvenliğinin gereği temel bir imalatı engelleyemez.


Site yönetimleri, malik sakinlere avukatlar üzerinden cevap yetiştirmekle değil, sakinlerin hayatını kolaylaştırmak, maliklerin dairelerinin emlak değerini artırmakla görevli vekillerdir. 


http://www.konutsitesiyonetimi.com/SITEYONETIMLERIDANISMANICV.pdf 


Nihat DÖNMEZ Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri- Üniversite Eğitmeni 


12 maddede site yönetim hizmetlerinde formatlama!




Geri Dön